Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE susţine noi investiţii de ordinul miliardelor de euro pentru reducerea deficitului de semiconductori

https://citywireselector.com/news/semiconductor-valuations-make-sector-hard-to-justify-tech-outperformer/a1515871
semiconductori

Uniunea Europeană sprijină noi investiţii în producţia de cipuri, de ordinul miliardelor de euro, în încercarea de a evita producerea unor noi întreruperi ale lanţurilor de aprovizionare şi pentru a deveni mai puţin dependentă de firmele străine, transmite CNBC.

Comisia Europeană a anunţat marţi o nouă lege europeană privind semiconductorii, care va permite investiţii publice şi private suplimentare de 15 miliarde de euro (17,11 miliarde de dolari) până în 2030.

Suma se adaugă unor investiţii publice de 30 de miliarde de euro, alocate anterior.

”Pandemia a expus, de asemenea, în mod dureros, vulnerabilitatea lanţurilor de aprovizionare cu cipuri. Ştiţi cu toţii că deficitul global de cipuri ne-a încetinit cu adevărat redresarea”, a declarat marţi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Producătorii de automobile şi alte companii din UE au avut dificultăţi în urma pandemiei de coronavirus, deoarece lanţurile de aprovizionare au fost afectate de blocaje şi au determinat un acces limitat la tehnologia atât de necesară.

Cipurile sunt folosite pentru tot felul de obiecte folosite zi cu zi, cum ar fi bunurile de uz casnic şi fabricarea de maşini.

”Ne-am propus să avem, în 2030, 20% din cota de piaţă globală a producţiei de semiconductori, aici, în Europa. În acest moment, suntem la 9%”, a spus von der Leyen.

Creşterea producţiei de cipuri în UE a fost una dintre promisiunile cheie făcute de von der Leyen în septembrie, atunci când s-a adresat parlamentarilor europeni.

Comisia şi-a anunţat marţi intenţia de a ajusta regulile privind ajutorul de stat pentru a sprijini mai multe investiţii publice în acest domeniu.

Pentru ca un nou proiect să primească finanţare publică respectând regulile privind ajutorul de stat, ar trebui să treacă un test de tipul ”primul de acest fel”, respectiv să arate că nu există deja o facilitate echivalentă sau care este pe cale să existe.

Cele mai recente propuneri nu au fost încă discutate şi aprobate de statele membre europene şi de parlamentari. Cu toate acestea, ele vin într-un moment în care UE încearcă să-şi intensifice rolul în lumea tehnologiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.