Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE va acorda 31 mln euro pentru programul UE4Moldova: Integrare și Stabilitate

stiri.md
Moldova UE

Comisia Europeană va acorda 31 de milioane de euro în cadrul programului „UE4Moldova: Integrare și Stabilitate”. Guvernul a aprobat inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare cu Comisia Europeană, transmite IPN.

„În calea noastră de integrare în Uniunea Europeană, continuăm implementarea reformelor prioritare, iar prin semnarea acordului, Comisia Europeană vine în susținerea acestui efort. Vom consolida cooperarea noastră bilaterală în mai multe domenii, cu accent pe dezvoltarea economică, agricultură, securitate și bună guvernare”, a declarat secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

Programul va sprijini reziliența, redresarea și reformele prioritare în Republica Moldova, în conformitate cu Agenda de Asociere 2021-2027 și procesul de aderare a țării la Uniunea Europeană. Din acest sprijin financiar, 10 milioane de euro sunt pentru îmbunătățirea capacităților naționale în ceea ce privește amenințările de securitate și provocările migrației. Alte 10 milioane sunt pentru sectorul agricol, iar 11 milioane de euro vor fi valorificați în contextul implementării reformelor din domeniile managementului finanțelor publice, justiției, concurenței, muncii și eficienței energetice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.