Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE va introduce reglementări pentru tranzacţii financiare digitale

romania uniunea europeana ue

Uniunea Europeană va introduce, în următorii patru ani, noi reglementări pentru facilitarea plăţilor transfrontaliere prin utilizarea tehnologiei de tip "blockchain" şi a monedelor digitale stabile, arată documente UE citate de agenţia de presă Reuters.

Comisia Europeană va elabora o strategie în sensul încurajării folosirii instrumentelor monetare digitale, în contextul în care, în prezent, 78% dintre plăţile efectuate în zona euro sunt în numerar. De asemenea, Comisia Europeană vrea să faciliteze plăţile rapide, mai ales că pandemia a demonstrat necesitatea acestor tranzacţii, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Cazul Traian Ogâgău preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud

"Până în anul 2024, UE va implementa un cadru complet care să permită funcţionarea tehnologiilor digitale de distribuire şi a criptoactivelor în sectorul financiar. Vor fi abordate şi riscurile asociate acestor tehnologii", arată un document obţinut de agenţia Reuters.

"Până în anul 2024, principiul tranzacţiilor şi licenţelor rapide se va aplica în toate domeniile care au potenţialul digitalizării financiare", precizează un alt document, subliniind că sistemele plăţilor rapide ar urma să devină un lucru normal până la sfârşitul anului 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.