Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE va oferi asistență financiară țărilor afectate de importurile în exces de cereale ucrainene

stiri.md
vagoane grau cereale

Uniunea Europeană va acorda asistență financiară celor trei țări cel mai puternic afectate de importul în exces de cereale ucrainene, a anunţat Agenţiei de Presă Poloneze, comisarul UE pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, anunță Gazeta.ru preluată de Rador cu precizarea că informațiile nu au putut fi verificate și independent.

Ajutorul este destinat țărilor în care creșterea importurilor de cereale din Ucraina a perturbat funcționarea pieței. Printre acestea se numără Polonia, România și Bulgaria. Cel mai mare ajutor va fi alocat Poloniei, aceasta va primi 30 de milioane de euro.

"Am pregătit activarea așa-numitei rezerve anticriză. Această rezervă este transferată statelor membre, iar acestea decid ce fermieri și în ce condiții să ofere asistență" - a spus Wojciechowski. El a precizat că lansarea acestei asistențe este o chestiune de câteva zile. Wojciechowski și-a exprimat speranța că asistența va fi eficientă. El a adăugat că situația cu importurile de cereale din Ucraina ar trebui să se normalizeze treptat, deoarece recolta de cereale așteptată în Ucraina în 2023 va fi de două ori mai mică decât în ​​2022.

Menţionăm că, anterior, s-a anunţat că fermierii polonezi au blocat drumul dinspre Ucraina, protestând împotriva importurilor necontrolate de cereale.

Publicaţia Exxpress a relatat că în locul țărilor africane, care sunt în pragul înfometării, grâul ucrainean, care era exportat prin "culoarele de cereale", hrănește porcii spanioli.

Încălcări în implementarea "acordului cu cereale" au fost sesizate de multe ori de partea rusă - Kievul a fost acuzat că a trimis cereale în țările UE în loc de Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.