Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acțiunea care îl va irita pe Putin: UE, misiune civilă în Republica Moldova, pentru a contracara amestecul rusesc

InfoTag
moldova UE Rusia

Uniunea Europeană a aprobat trimiterea unei misiuni civile în Republica Moldova, în scopul consolidării capacităţilor acestei ţări de contracarare a tentativelor ruse în scopul destabilizării, informează cotidianul Le Figaro, citat de Mediafax.

Republica Moldova a acuzat în mai multe rânduri Rusia că ar încerca să înlăture Administraţia pro-europeană de la Chişinău, ceea ce Moscova a negat.

Destabilizare  prin acţiuni hibride

"Întrucât Republica Moldova este una dintre ţările afectate cel mai mult de efectele invaziei ilegale a Rusiei în Ucraina, asistăm la o intensificare a tentativelor ruse de a destabiliza Republica Moldova prin acţiuni hibride", a declarat Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

"Trimiterea acestei noi misiuni este un alt semnal politic important despre susţinerea oferită de UE în actualele circumstanţe dificile", a subliniat Borrell.

Misiunea UE va fi formată din aproximativ 40 de experţi, urmând să ajungă în Republica Moldova în luna mai, iar activităţile vor dura doi ani. Aceasta va beneficia de o finanţare în valoare de 40 de milioane de euro, prin Instrumentul European pentru Pace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.