Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA a anunţat că nu s-au înregistrat probe pozitive la CE 2022 din Marea Britanie

Evening Standard
UEFA
Programul de controale a început în luna ianuarie şi s-a încheiat cu finala competiţiei dintre Anglia şi Germania, din 31 iulie, perioadă în care s-au efectuat 416 de teste antidoping.

Conform informaţiilor din baza de date a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), UEFA a prelevat 84 de mostre în afara competiţiei de la jucătoare ale echipelor naţionale în săptămânile meciurilor de calificare la Cupa Mondială 2023, în februarie, aprilie, precum şi în iunie, cu câteva zile înainte de turneu.

În plus, organismul european a prelevat 124 de probe în timpul celor 31 de meciuri ale turneului final din Anglia, pentru care a contractat laboratorul acreditat WADA din Londra pentru a analiza probele.

Toate probele, la rândul lor, au fost adăugate la paşapoartele biologice ale jucătoarelor, permiţând biomarkerilor naturali (cum ar fi testosteronul şi hemoglobina) să fie monitorizaţi în timp.

În cadrul programului de stocare a probelor pe termen lung al UEFA, toate probele vor fi stocate timp de zece ani, permiţând forului continental să le reanalizeze atunci când este necesar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.