Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA a anunţat datele de disputare a meciurilor din Liga Naţiunilor

gsp.ro
bucurie Romania

UEFA a anunţat, miercuri, informaţii legate de tragerea la sorţi a grupelor noii competiţii Liga Naţiunilor, programată miercurea viitoare, de la ora 13.00, la Lausanne, datele de disputare a partidelor şi detalii despre modul de calificare la Euro-2020 în urma acestui turneu.

Cele 55 de echipe europene sunt împărţite în patru eşaloane valorice, în competiţia care înlocuieşte meciurile amicale. România va face parte din eşalonul al treilea valoric, fiind cap de serie, iar componenţa grupelor acestuia va fi doua stabilită la 24 ianuarie.

Urnele eşalonului României sunt următoarele.

Urna 1: Ungaria, România, Scoţia, Slovenia;

Urna 2: Grecia, Serbia, Albania, Norvegia;

Urna 3: Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda;

Urna 4: Cipru, Estonia, Lituania.

Acest eşalon va conţine trei grupe de câte patru echipe şi una de trei echipe. Din motive legate de clima pe timpul iernii, nu vor fi mai mult de două din următoarele echipe într-o grupă: Norvegia, Finlanda, Estonia şi Lituania.

Într-o grupă, se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, pe teren propriu şi în deplasare. Datele partidelor sunt următoarele: 6–8 septembrie, 9–11 septembrie, 11–13 octombrie, 14–16 octombrie, 15–17 noiembrie şi 18–20 noiembrie.

Câştigătoarele celor patru grupe se califică în eşalonul al doilea valoric, pentru următoarea ediţie, din 2020, iar echipele clasate pe ultimele locuri vor retrograda în eşalonul al patrulea.

Vor urma apoi preliminariile obişnuite ale Campionatului European.

După stabilirea formaţiilor calificate la turneul final din 2020 din preliminarii, cele mai bune patru echipe necalifcate la Euro-2020 din eşalonul României, stabilite după meciurile din Liga Naţiunilor, vor participa la un play-off, cu semifinale şi finală, în urma căruia câştigătoarea va obţine "biletul" pentru Campionatul European.

Tragerea la sorţi a semifinalelor acestui play-off, programat între 26 şi 31 martie 2020, va avea loc la 22 noiembrie 2019. Partidele semifinale se vor disputa într-o singură manşă, pe terenul echipei cu rezultate mai bune în Liga Naţiunilor. Învingătoarele vor juca finala pentru Euro-2020, iar gazda singurei manşe va fi stabilită prin tragere la sorţi, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.