Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA a anunţat deschiderea unei anchete după 'incidentele discriminatorii' de la meciul dintre Sparta Praga şi Glasgow Rangers

Evening Standard
UEFA

UEFA a anunţat deschiderea unei anchete după "incidentele discriminatorii" care au avut loc cu ocazia meciului dintre echipele Sparta Praga şi Glasgow Rangers, disputat săptămâna trecută în grupele Europa League, informează agenţia DPA, citat de agerpres.

Rangers, cu Ianis Hagi pe teren din minutul 38, a fost învinsă de Sparta cu 1-0, la Praga, prin golul lui Hancko (29). Portarul Florin Niţă a fost integralist la cehi.

Clubul scoţian a depus ulterior o plângere la UEFA după ce fotbalistul său Glen Kamara a fost huiduit de fanii Spartei în timpul jocului din capitala Cehiei.

Incidentele au avut loc la câteva luni după ce Ondrej Kudela, de la altă echipă din Praga, Slavia, a fost suspendat 10 meciuri. UEFA l-a găsit vinovat atunci pe Kudela că i-a adus insulte rasiste lui Glen Kamara în timpul unui meci dintre Rangers şi Slavia, tot din Europa League. Kamara a fost şi el suspendat trei meciuri după ce l-a lovit pe Kudela în tunelul spre vestiare.

Iniţial, partida de joi de pe stadionul Letna ar fi trebuit să se joace cu porţile închise după un incident rasist a cărui victimă a fost un fotbalist al lui AS Monaco, Aurelien Tchouameni, cu ocazia unui meci disputat în luna august în preliminariile Ligii Campionilor. UEFA a acceptat însă prezenţa a circa 10.000 de fani, mai ales copii, cu câţiva adulţi însoţitori.

UEFA a anunţat, totodată, că a deschis o anchetă pentru "incidente antisemite" după întâlnirea dintre echipa germană Union Berlin şi formaţia israeliană Maccabi Haifa (3-0), disputată joia trecută în UEFA Conference League.

Mai mulţi suporteri ai clubului israelian au declarat că au fost insultaţi şi ameninţaţi în timpul meciului. Poliţia berlineză anchetează, de asemenea, doi suporteri germani care au încercat să ardă drapelul Israelului şi au făcut salutul nazist.

Preşedintele clubului Union Berlin, Dirk Zingler, şi-a prezentat scuze pentru comportamentul "ruşinos şi intolerabil" al fanilor respectivi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.