Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA a deschis o anchetă după acuzaţiile de rasism aduse de un jucător al lui Glasgow Rangers

Evening Standard
UEFA

UEFA a deschis o anchetă cu privire la acuzaţiile de rasism aduse de jucătorul echipei Glasgow Rangers, Glen Kamara, la adresa unui jucător al echipei Slavia Praga, Ondrej Kudela, după meciul dintre cele două formaţii de joi seara de la Glasgow, din Europa League, încheiat cu victoria şi calificarea în sferturi a campioanei Cehiei (2-0), scrie AFP, potrivit AGERPRES.

Kamara a afirmat că după finalul meciului, în tunelul spre vestiare, Kudela i-a adresat jigniri cu caracter rasist, declaraţia mijlocaşului fiind susţinută şi de antrenorul lui Rangers, Steven Gerrard.

În replică, cehii au respins acuzaţiile şi au susţinut că de fapt Kamara l-ar fi atacat pe Kudela în tunel, aplicându-i o lovitură în zona capului.

''UEFA a luat cunoştinţă de incidentul care a avut loc în tunel după finalul meciului, care a implicat mai mulţi jucători din ambele echipe. Aşteptăm un raport detaliat de la oficialii prezenţi acolo înainte de a face noi comentarii'', a declarat organismul european într-un comunicat.

Citește și: Ioana Ene Dogioiu: ‘Presiunea externă nu mai permitea menținerea SIIJ în forma actuală. Miza devenise ce va veni după SIIJ’

Rangers, cu Ianis Hagi pe banca de rezerve, a fost învinsă pe teren propriu, cu 2-0, de cehii de la Slavia Praga, cel de-al doilea gol al oaspeţilor fiind marcat de Nicolae Stanciu, din lovitură liberă (74).

Campioana Scoţiei, care a încheiat meciul în nouă jucători, după eliminările lui Kemar Roofe şi Leon Balogun, a părăsit competiţia în urma acestui eşec, după ce meciul tur de la Praga s-a încheiat nedecis, 1-1.

Atacantul Kemar Roofe a fost, de asemenea, ţinta insultelor rasiste pe reţelele de socializare, după ce a primit un cartonaş roşu pentru o intrare cu piciorul ridicat asupra portarului Slaviei, Ondrej Kolar.

"Kemar a meritat cartonaşul roşu. Dacă ar fi dat dovadă de sânge rece, situaţia ar fi fost diferită. Însă unele lucruri sunt deasupra fotbalului, iar mie nu îmi vine să vorbesc nici măcar despre fotbal acum", a mai spus antrenorul lui Rangers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.