Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA a dezvăluit trofeul noii competiţii Conference League

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a prezentat luni trofeul ''Conference League'', a treia competiţie europeană care va debuta sezonul viitor cu 184 de cluburi la start şi cu meciuri programate joi, ca în Europa League, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Cupa argintie are o înălţime de 57,5 centimetri, cântăreşte 11 kilograme şi înfăţişează 32 coloane hexagonale, una pentru fiecare echipă din faza grupelor, cu o formă care se curbează la mijloc, materialul folosit fiind alama, finisată manual cu aspect de oţel galvanic şi cu elemente de argintiu strălucitor.

Conform datelor dezvăluite de UEFA, identitatea vizuală a noii competiţii ''reprezintă natura optimistă, inspiratoare şi deschisă'' a acesteia, iar această creaţie a condus la actualizarea identităţii de marcă a Ligii Europa, care reflectă ''naturaleţea cea mai competitivă şi selectivă'' a acesteia.

Citește și: DNA Dragnea nu a vrut să se știe că întâlnirile la VÂRFULUI administrației SUA erau PE BANI

Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a vorbit despre voinţa forului european de a face competiţiile sale ''să devină mai incluzive, pentru a da cluburilor şi suporterilor oportunitatea de a visa şi de a concura pentru onorurile europene''.

''Pentru asta am creat UEFA Europa Conference League. Avem 55 de federaţii şi este important să oferim cluburilor din fiecare federaţie oportunitatea de a-şi prelungi campania europeană cât mai mult posibil'', se arată într-un comunicat al şefului UEFA.

Conference League va porni la start cu 184 de echipe, câte una din fiecare dintre cele 55 federaţii membre, 46 provenind din Liga Campionilor şi din Europa League, care vor ataca calificarea în faza grupelor, în număr de opt cu câte patru echipe. După această etapă a grupelor are loc faza eliminatorie, începând cu optimi de finală, sferturi, semifinale şi finala, programată pe 15 mai 2022 la Tirana, în Albania.

Nicio echipă nu se califică direct în faza grupelor, iar în ultimul tur de calificare se află echipe precum Tottenham, Villarreal, Rennes, AS Roma, Union Berlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.