Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA aduce schimbări în Liga Campionilor de fotbal feminin începând din 2025-2026

uefa.com
Women Uefa

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a dezvăluit luni o nouă formulă pentru Liga Campionilor feminină începând din sezonul 2025-2026 şi a anunţat înfiinţarea unei alte competiţii intercluburi, informează AFP.

Noua versiune a Ligii Campionilor, al cărei concept a fost aprobat sâmbătă de comitetul executiv al UEFA, se va desfăşura sub forma unei singure grupe cu 18 echipe (în loc de 16 cluburi împărţite în patru grupe, cum se întâmplă acum), după modelul formatului care va intra în vigoare în Liga Campionilor masculină începând cu stagiunea 2024-2025, potrivit Agerpres.

Fiecare echipă va juca, aşa cum se întâmplă în prezent în faza grupelor, în total şase meciuri, trei acasă şi trei în deplasare, dar împotriva a şase adversare diferite, nu trei adversare, ca acum.

Primele patru se vor califica direct în sferturile de finală. Cele opt echipe clasate de pe locul 5 până pe locul 12 vor disputa un baraj în două manşe pentru a încerca să li se alăture.

"Această schimbare de format înseamnă că, fără a creşte numărul de meciuri în această etapă, cele mai bune echipe se vor înfrunta mai des şi mai devreme şi că toate echipele vor avea meciuri mai tari şi o mare varietate de adversari", a indicat UEFA într-un comunicat.

De asemenea, forul fotbalistic european va organiza pentru prima dată o a doua competiţie feminină intercluburi "într-un format cu eliminare directă".

"Aceasta înseamnă că şi mai multe echipe vor putea concura împotriva unor adversare din Europa şi că unele echipe eliminate în primele tururi ale Ligii Campionilor feminine vor avea o a doua şansă de a juca într-o competiţie continentală", a indicat UEFA.

"Aceste două competiţii au fost dezvoltate cu scopul de a creşte competitivitatea şi de a maximiza participarea, ţinând cont totodată de de constrângerile de legate de calendar şi de volumul de muncă al jucătoarelor. Calificarea în ambele competiţii va rămâne deschisă şi obţinută graţie performanţelor unei echipe în campionatul său naţional", a mai precizat autoritatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.