Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA anunță că afgana Khalida Popal, Juan Mata şi Federaţia Germană de Fotbal au fost declaraţi câştigătorii premiilor #EqualGame

Evening Standard
UEFA

UEFA a anunţat, miercuri, că afgana Khalida Popal, spaniolul Juan Mata şi Federaţia Germană de Fotbal au fost declaraţi câştigătorii premiilor #EqualGame pentru lupta împotriva discriminării şi activitate de incluziune socială, conform news.ro

Popal Mata şi DFB vor primi premiile în cadrul tragerii la sorţi a Ligii Naţiunilor, joi, la Nyon, de la ora 19.00. “Câştigătorii au arătat cu toţii calităţi excepţionale de leadership pentru crearea unui sport mai deschis, divers şi accesibil şi a reprezenta un exemplu puternic în sezonul 2020/2021 şi dincolo de acesta”, se arată pe site-ul UEFA.

Khalida Popal a fost aleasă câştigătoare a premiului #EqualGame datorită luptei sale pentru înlăturarea stereotipurilor şi pentru ca femeile şi comunităţile minoritare să devină mai puternice prin sport. Popal, în vârstă de 34 de ani, a fost nevoită să părăsească în urmă cu zece ani Afganistanul, ţară în care a fost căpitanul naţionalei feminine. Acum ea locuieşte în Danemarca. Ea este fondatoarea organizaţiei Girl Power şi ambasadoare a Street Child World Cup. Popal a contribuit în acest an la eforturile de evacuare a sportivelor din Afganistan după căderea Kabulului în mâinile talibanilor.

Juan Mata este unul dintre cei mai activi sportivi în ceea ce priveşte lupta pentru conştientizarea problemelor sociale. El reprezintă un exemplu prin proiectul Common Goal, la care a fost cofondator în 2017. Common Goal ajută comunităţile cu probleme sociale folosind puterea şi popularitatea fotbalului în probleme legate de egalitatea de gen, pentru promovarea incluziunii şi oferirea mai multor oportunităţi pentru copiii cu situaţie financiară dificilă. Inspirând jucători, antrenori şi personalităţi din fotbal, inclusiv pe preşedintele UEFA Aleksander Ceferin să dedice 1 la sută din salariile lor acestui proiect, Mata demonstrează că fotbalul poate avea un efect pozitiv imediat asupra comunităţilor din întreaga lume, menţionează UEFA.

Federaţia Germană de Fotbal consideră că este responsabilitatea sa să promoveze fotbalul în Germania ca un sport pentru toţi, cu un puternic accent pus pe incluziune. Prin programul său Fotbal pentru Toţi, forul german doreşte să creeze un mediu sigur şi incluziv, în care toată lumea se poate bucura de sport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.