Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA dă explicații în cazul Sergio Ramos - Controalele sunt în acord total cu Codul Agenției Anti-Doping

www.digisport.ro
Sergio Ramos

Controalele anti-doping realizate de UEFA sunt în acord total cu Codul Agenției Mondiale Anti-Doping, precizează reprezentanții instituției, potrivit The Telegraph, în urma apariției acuzațiilor de dopaj în ceea ce-l privește pe căpitanul echipei Real Madrid, Sergio Ramos, conform mediafax.

"Toate controalele anti-doping realizate de UEFA sunt în acord total cu Codul Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA). UEFA a informat atat WADA cât și FIFA despre acest gen de cazuri, potrivit cerințelor codului WADA și a oferit toate informațiile detaliate, rapoartele experților și dovezile în timpul cercetării acestor cazuri", au transmis oficialii UEFA, citați de The Telegraph.

Și echipa Real Madrid a reacționat după dezvăluirile Football Leaks în cazul Sergio Ramos, acuzat că ar fi fost depistat pozitiv de două ori, madrilenii susținând că fundașul iberic în vârstă de 32 de ani n-a încălcat regulamentul de control anti-doping.

"În legătură cu informațiile publicate de Der Spiegel legate de căpitanul clubului, Sergio Ramos, susținem următoarele: Sergio Ramos nu a încălcat niciodată regulamentul de control anti-doping. UEFA a cerut informații și a închis imediat cazul, așa cum se întâmplă de regulă în astfel de cazuri, după ce a verificat toate informațiile cu specialiști de la Agenția Mondială Anti-Doping, AMA și chiar UEFA. În ceea ce privește conținutul publicației menționate, clubul nu se pronunță pe seama unor dovezi de natură îndoielnică", se arată în comunicatul oficial al celor de la Real Madrid.

Mediapart şi Der Spiegel au dezvăluit că Sergio Ramos, căpitanul echipei Real Madrid, ar fi fost depistat pozitiv după finala din 2017 a Ligii Campionilor, iar la sfârşitul unei partide din aprilie 2018, din LaLiga, ar fi încălcat protocolul antidoping. Fotbalistul este acuzat că a luat Dexametazonă ( medicament folosit pentru reducerea inflamaţiilor la nivelul corpului -n.r.), permisă înaintea meciurilor, dar e nevoie ca acest aspect să fie menţionat în timpul testului doping. În caz contrar, aşa cum s-a întâmplat şi cu Ramos, este considerat unul suspect de doping. Dexametazona este un medicament aflat pe lista WADA de substanţe interzise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.