Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA doreşte organizarea unui turneu Final Four în Liga Campionilor la fotbal, prin care să fie stabilită noua campioană europeană

Evening Standard
UEFA

UEFA doreşte organizarea unui turneu Final Four în Liga Campionilor la fotbal, începând din sezonul 2024-2025, prin care să fie stabilită noua campioană europeană, informează cotidianul The Times, citat de Agerpres.

Conform publicaţiei britanice, cele patru echipe participante la turneul respectiv ar urma să se înfrunte în semifinale cu partide unice, organizate în acelaşi loc în care va avea loc şi finala.

Prin această iniţiativă, care urmează să fie supusă aprobării părţilor interesate, forul european vrea să dea un nou impuls principalei competiţii continentale intercluburi.

UEFA a experimentat un format asemănător cu ocazia ediţiei 2019-2020 a Ligii Campionilor, a cărei câştigătoare a fost stabilită în urma unui turneu final desfăşurat la Lisabona, din cauza pandemiei de coronavirus.

Turneul Final Four, dacă va fi aprobat, nu va fi, însă, singura noutate implementată în Liga Campionilor începând din sezonul 2024-2025, precizează El Mundo Deportivo. UEFA a prevăzut deja schimbări importante în competiţia sa fanion, începând cu ediţia respectivă.

Printre cele mai importante modificări, anunţate deja, se numără renunţarea la actualul format cu grupe şi implementarea unui nou format tip campionat, cu toate cluburile figurând într-un singur clasament. Toate echipele urmează să se înfrunte între ele, cu o fază iniţială de 10 etape, la capătul căreia primele clasate se vor califica direct în optimile de finală, în timp ce formaţiile de pe locurile 9-24 vor participa la un play-off pentru accederea în optimi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.