Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA e nemulțumită de FIFA, de lipsa de informații: Tot ce ştim este că titlul va fi 'viitorul fotbalului'. Asta poate însemna mult, sau nimic

Evening Standard
UEFA

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) s-a plâns de lipsa de informaţii din partea forului fotbalistic mondial, FIFA, înaintea summitului care va avea loc luni, la care vor fi discutate revizuirea calendarului internaţional şi posibilitatea Cupei Mondiale bienale, transmite DPA, citat de agerpres.

"Vor fi 500 de oameni la videoconferinţă. Nu mă aştept la multe decizii profunde. Noi nici măcar nu am primit o agendă", a declarat joi preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, într-o conferinţă de presă.

"Tot ce ştim este că titlul va fi 'viitorul fotbalului'. Asta poate însemna mult, sau nimic", a spus oficialul UEFA.

Un vot final pentru un nou calendar începând din 2024 şi pentru o Cupă Mondială bienală după 2026 nu este aşteptat luni. În opinia lui Ceferin, "este foarte greu să te gândeşti la orice compromis când nu ai nicio informaţie".

UEFA şi Confederaţia Sud-americană de fotbal (CONMEBOL) se opun ferm organizării Mondialului din doi în doi ani şi nu exclud ideea boicotului. Alte federaţii sportive şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) sunt şi ele îngrijorate de aceste planuri.

UEFA şi CONMEBOL sunt susţinute de numeroase ligi naţionale, asociaţii de suporteri şi sindicatul internaţional al jucătorilor (FIFPro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.