Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA schimbă formatul Ligii Campionilor: Pot participa echipe și de pe locuri neeligibile până acum

champions league

Un nou format al Ligii Campionilor, începând din 2024, este pe cale să fie aprobat miercuri de UEFA. Propunerea, aflată în discuții de aproape doi ani, este finalizată în cursul zilei de marți și va fi cel mai probabil semnată miercuri, de comitetul executiv al UEFA.

În noul format, faza grupelor va fi abandonată. Numărul echipelor calificate va fi extins de la 32 la 36, două din locuri urmând a fi acordate sub formă de „wild card”, anunță BBS Sports.

Citește și: Prins fără mască de protecție, Vlad Voiculescu e furios pe protestatarii care au scandat împotriva medicilor! ‘Sunt consternat și furios’

Aceste wild card-uri vor fi rezervate cluburilor cu cel mai mare coeficient UEFA în sezonul anterior. Astfel, două echipe cu coeficientul cel mai mare, dintre cele care nu s-au calificat în competiție prin prisma poziției lor în campionat, vor fi invitate să participe în sezonul următor al Ligii Campionilor.

De exemplu, dacă formatul ar fi pus în practică din sezonul 2021 - 2022, Liverpool ar câștiga un loc în Liga Campionilor, în ciuda faptului că ar termina pe locul 7 în Premier League, scrie mediafax.ro.

Citește și: Medicul Valeriu Gheorghiță: ‘Din 13 aprilie vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer’

Noua formulă a generat opoziții din partea reprezentanților unora din ligile europene. Cu toate acestea, oficialii UEFA și reprezentanții Asociației Cluburilor Europene au susținut noul format, cu idea implementării lui fiind creditat fostul portar al lui Manchester United și actual director executiv al lui Ajax Amsterdam, Edwin van der Sar.

În noul format, fiecare echipă va juca 10 meciuri, rezultatele formând un clasament general, din care primii opt clasați vor trece în faza eliminatorie, restul de 24 urmând să joace un play-off.

Citește și: Dan Barna: ‘Această coaliție va trece România prin criză, indiferent de aceste manifestări huliganice care vor fi sancționate’

Noul format este contestat în special de cluburile engleze, deoarece va provoca dificultăți în programarea FA Cup și a Cupei Ligii, competiții care sunt foarte profitabile din punct de vedere financiar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.