Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA sderă la boicotul platformelor de social media inițiat de echipele engleze

Evening Standard
UEFA

Forul de conducere al fotbalului european (UEFA), a anunțat joi că se va manifesta solidar în lupta împotriva abuzului discriminatoriu online, cu boicotând rețelele de socializare, începând de vineri, 30 aprilie.

UEFA a anunțat că se va alătura coaliției unei părți a echipelor din fotbalul englez, cărora li s-au alăturat și Federația de Fotbal Engleză și liga profesionistă, Premier League, participând la boicotul inițiat de acestea.

UEFA va păstra tăcerea pe platformele sale în acest weekend, începând de vineri, de la ora 15:00BST (16:00 CEST). Scopul boicotului online este de a demonstra solidaritate în lupta împotriva abuzului online și va dura până luni, 3 mai la miezul nopții.

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, și-a declarat sprijininul fără echivoc față de inițiativă, spunând că trebuie luate măsuri pentru a opri răspândirea urii și a abuzurilor online adresate fotbaliștilor și celor implicați în joc.

„Au existat abuzuri atât pe teren, cât și pe rețelele de socializare. Acest lucru este inacceptabil și trebuie oprit, cu ajutorul autorităților publice și legislative și a giganților rețelelor sociale. Permiterea escaladării unei culturi a urii este periculoasă, foarte periculoasă, nu numai pentru fotbal, ci și pentru societate în ansamblu.”, a declarat Aleksander Čeferin, în comunicatul UEFA.

„De aceea susținem această inițiativă. Este timpul ca fotbalul să ia atitudine. Am fost impresionat de solidaritatea manifestată de jucători, cluburi și părțile interesate.” A mai adăugat președintele UEFA.

„Îndemn pe toată lumea - jucători, cluburi și asociații naționale - să depună plângeri oficiale ori de câte ori jucătorii, antrenorii, arbitrii sau oficialii sunt victime ale unor postări sau mesaje inacceptabile. Ne-am săturat de acești lași, care se ascund în spatele anonimatului lor pentru a-și arunca ideologiile nocive ”, a concluzionat Aleksander Čeferin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.