Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA - Un oficial de la Qarabag FK, suspendat provizoriu pentru mesajele de ură postate pe reţelele de socializare

Evening Standard
UEFA

Un oficial al clubului azer de fotbal Qarabag FK a fost suspendat provizoriu de UEFA, care a deschis o anchetă disciplinară privind încălcarea regulilor de bază şi de conduită decentă după postarea pe reţelele de socializare a unor comentarii la adresa armenilor, în plin conflict armat între cele două ţări, transmite Reuters potrivit Agerpres.

UEFA a precizat că Nurlan Ibrahimov a fost acuzat de asemenea de conduită rasistă şi discriminatorie pentru declaraţiile sale, dar nu a oferit alte detalii despre caz.

Sâmbătă, Federaţia armeană de fotbal (FFA) a cerut excluderea clubului azer Qarabag FK din competiţiile europene, afirmând că responsabilul cu comunicarea, Nurlan Ibrahimov, a îndemnat la "uciderea tuturor armenilor, tineri şi bătrâni, fără deosebire". Postările pe reţelele de socializare au fost şterse apoi.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan la adresa CCR-ului, pe tema impozitării pensiilor speciale: Să sperăm că nu vor anula și acest demers al PNL

De la izbucnirea conflictului din enclava Nagorno-Karabah, începând cu 27 septembrie, şi-au pierdut viaţa cel puţin 1.000 de oameni.

Qarabag FK a anunţat duminică deschiderea unei investigaţii disciplinare interne contra lui Ibrahimov, care ocupă postul de ofiţer de presă, dar insistă că remarcile lui au fost făcute pe cont propriu. Clubul azer susţine că Ibrahimov ar fi fost traumatizat de imagini din conflict, inclusiv moartea unor copiii şi femei în oraşele azere şi a regretat comentariile angajatului său.

În luna octombrie, UEFA i-a avertizat pe jucătorii şi oficialii lui Qarabag FK pentru salutul militar executat în timpul meciului lor jucat în deplasare cu Legia Varşovia, în preliminariile Europa League.

Azerbaidjanul este una dintre cele 12 ţări care vor găzdui meciuri la EURO 2020, turneu final amânat pentru vara anului 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.