Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uimitorul caz al femeii care a supraviețuit 21 de ani deși avea cancer terminal - Soțul i-a ascuns diagnosticul

FLICKR
celule canceroase

O femeie a murit de cancer la 90 de ani, după ce soţul ei i-a ascuns diagnosticul timp de 21 de ani. Rosie Gamp a murit în aprilie 2021, în urma unui cancer diagnosticat în 1999, notează Mediafax.

Rosie i-a alertat, cu 21 de ani înainte de a murit, pe medici, cu privire la prezenţa unui nodul la subsuoară, pe care l-a observat după o vacanţă în Portugalia. Diagnosticul i-a fost comunicat telefonic soţului ei, care a fost uimit să afle că este vorba de cancer şi, după cum a declarat pentru DailyMail: "Eram în bucătărie când a sunat telefonul. Era chirurgul care ne-a dat vestea devastatoare că, deşi operaţia a fost un succes, 9 din cei 12 ganglioni limfatici analizaţi fiind îndepărtaţi, nu mai puteau face nimic".

Melvin, care era singurul care ştia rezultatul, s-a limitat să îi spună soţiei că era medicul la telefon şi că rezultatele nu au sosit încă.

A refuzat chimioterapia

Apoi, Rosie a avut posibilitatea de a face chimioterapie, după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de îndepărtare a ganglionilor limfatici, dar, neştiind că era în fază terminală, a decis să refuze.

Melvin, care lucra în domeniul vânzărilor farmaceutice, a început să caute noi soluţii de vindecare a cancerului. A găsit o soluţie practic aproape de casă: la Spitalul Middlesex, unde Dr. Jeffrey Tobias, un renumit oncolog specializat în cancerul de sân, folosea Anastrozol ca medicament. Medicul a fost de acord să o includă pe Rosie pe lista sa de participante.

Melvin a sperat că, prin aceste tratamente, soţia sa va supravieţui cel puţin pentru a sărbători aniversarea nunţii lor de aur. Rosie a reuşit să sărbătorească împreună cu soţul ei cea de-a 55-a, 60-a şi 67-a aniversare de nuntă datorită medicamentului.

Nu a știut niciodată cât de grav a fost bolnavă

Melvin a spus apoi, în timpul înmormântării, că nu i-a mărturisit niciodată soţiei sale că are cancer în fază terminală, pentru că a considerat că face ceea ce trebuia atât pentru el, cât şi pentru ea, scutindu-şi astfel copiii de multe necazuri.

Potrivit acestuia, soţia sa a reuşit să supravieţuiască atât de mult timp datorită personalităţii sale şi dorinţei de viaţă.

Anastrozolul, numit Arimidex, este o terapie hormonală administrată femeilor care au fost diagnosticate cu cancer de sân în stadiu incipient şi care sunt pozitive la receptorii de estrogeni. De asemenea, poate reduce riscul de recidivă pentru femeile care luptă împotriva cancerului de sân atunci când acesta s-a răspândit la organe precum plămânii şi ficatul.

Anastrazol acţionează prin scăderea nivelului de estrogen, care alimentează unele tumori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.