Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UKHSA: Numărul cazurilor de variola maimuței aproape s-a triplat în Marea Britanie

TRT World
Marea Britanie covid spital

Autorităţile sanitare din Marea Britanie au anunțat luni că au depistat alte 36 de cazuri de variola maimuţei în Anglia şi un prim caz în Scoţia, informează Reuters.

Agenţia pentru securitate sanitară din Marea Britanie (UKHSA) a spus că noile cazuri a urcat numărul total al infectărilor confirmate în Anglia începând din 7 mai la 56, dar a subliniat că, deşi focarul este îngrijorător, riscul rămâne mic pentru britanici, potrivit Agerpres.ro.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a spus că guvernul său analizează cu atenţie circumstanţele referitoare la transmitere.

''Este în principiu o boală foarte rară, iar până acum consecinţele nu par să fie foarte grave, dar este important să o ţinem sub supraveghere'', le-a declarat Johnson reporterilor.

UKHSA a reiterat faptul că infecţia nu se transmite cu uşurinţă în rândul oamenilor.

''Alături de rapoarte ale unor cazuri suplimentare identificate în alte ţări la nivel global, continuăm să identificăm cazuri noi în Regatul Unit'', a precizat medicul-şef al UKHSA, Susan Hopkins.

''O proporţie notabilă dintre cazurile recente din Marea Britanie şi Europa au fost depistate la bărbaţi gay şi bisexuali, aşa că îi încurajăm în mod special pe aceşti bărbaţi să fie atenţi la simptome'', a mai spus ea.

Cele peste 100 de cazuri suspecte şi confirmate din focarul recent depistat în Europa şi America de Nord nu au fost severe, a precizat astăzi şefa unităţii OMS pentru boli emergente şi zoonoze, precum şi director tehnic al departamentului pentru combaterea COVID-19, Maria van Kerkhove.

UKHSA a recomandat ca persoanele cu risc ridicat care au fost contacţi apropiaţi ale unor cazuri confirmate să se izoleze timp de 21 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.