Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ulcerul - Cum ne ferim de boala care afectează din cel în ce mai mulţi români

ulcer

Ulcerul este cauzat în aproape 70-80% din cazuri de bacteria Helicobacter pylori. Sursele de contaminare cu bacteria sunt saliva şi materiile fecale. Ulcerul poate apărea însă şi ca urmare a administrării pe perioade lungi de timp a unor medicamente, printre care ibuprofenul sau aspirina. Dacă în primul caz bacteria favorizează creşterea cantităţii de acid gastric, respectiv apariţia ulcerului gastric sau duodenal, în cel de-al doilea sunt afectate mecanismele de apărare naturală a tractului digestiv, scrie Click Sănătate.

Arsuri în capul pieptului

Nu doar durerile abdominale sunt cele care pot anunţa prezenţa ulcerului, aşa cum se crede, ci şi senzaţia de usturime ce apare în partea de sus a abdomenului. Dacă în ulcerul gastric senzaţia de disconfort abdominal apare de regulă după ce persoana a mâncat, în cel duodenal neplăcerile apar la câteva ore după masă. Lista simptomelor specifice bolii ulceroase este completată şi de senzaţia persistentă de greaţă, de balonare, de lipsa de energie, de oboseală, dar şi de saţietatea ce apare imediat după debutul mesei.

Medicamente sau intervenţie chirurgicală

Tratamentul bolii ulceroase presupune în primă fază eliminarea factorului care a dus la apariţia ei, anume a bacteriei Helicobacter. Pentru acest lucru medicul poate indica terapia cu antibiotic, dar şi administrarea de antiacide pentru a reduce simptomele neplăcute. Bine de ştiut este că persoana care suferă de ulcer trebuie să urmeze şi un regim alimentar special, asta pe lângă tratamentul medicamentos. În cele mai multe cazuri, ulcerul dispare în urma terapiei indicate de doctor. Cu toate acestea, există situaţii când, după o perioadă mai lungă de tratament (de regulă 6-8 săptămâni), starea bolnavului nu se îmbunătăţeşte. În acest caz se poate indica intervenţia chirurgicală, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.