Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima companie care își anunță ieșirea de pe piața rusă; își vinde afacerea

rusia sanctiuni

Asigurătorul elvețian Zurich Insurance a acceptat să își vândă afacerile din Rusia către membrii echipei locale, devenind astfel ultima companie care și-a anunțat ieșirea de pe piața rusă, relatează Reuters, conform Mediafax.

O serie de companii - de la McDonalds și producătorul olandez de bere AB Inbev la producătorul auto Renault și banca franceză Societe General - au părăsit piața ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, unele dintre ele cedând aceste afaceri unor parteneri locali.

Găsirea unor soluții adecvate a fost o provocare, unele companii susținând că își mențin afacerile din Rusia pentru a păstra activele în afara controlului regimului.

Zurich Insurance a precizat că vânzarea, care rămâne supusă aprobării autorităților de reglementare, va preda activitățile sale rebranduite către 11 membri ai echipei locale.

"Sub noii săi proprietari, afacerea va funcționa independent sub un brand diferit, în timp ce Zurich nu va mai desfășura operațiuni comerciale în Rusia", a precizat aceasta într-o declarație. "Tranzacția va permite noii companii să păstreze o echipă cu experiență acumulată în domeniul asigurărilor și să continue să deservească piața rusă."

Compania elvețiană de asigurări, care derulează asigurări de bunuri și accidente în Rusia în principal pentru clienți internaționali, a declarat că deținea aproximativ 0,3% din piața de asigurări non-viață din Rusia.

Compania a avut prime brute subscrise de aproximativ 34 de milioane de dolari în această țară în 2021, marea majoritate a acestora fiind legate de clienți internaționali. Doar 3 milioane de dolari au provenit de la clienți interni ruși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.