Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima fiță în materie de nutriție sănătoasă dimineața: desertul copilăriei

orez cu lapte

Unul dintre deserturile copilariei, orezul cu lapte poate fi o gustare delicioasa si mai hranitoare decat iti imaginai! Chiar daca acum poti cumpara acest preparat din comert, sub diferite forme, cu diferite arome, eu iti recomand totusi varianta facuta acasa. Este rapid de preparat si poti fi sigura ca nu contine aditivi sau coloranti chimici.  In plus, ii poti adauga tu singura bucati de fructe crude sau uscate, scortisoara, miere, dulceata făcută in casa si va fi poate chiar mai gustos decat cel din magazin.

Dacă ești la dietă, gândește-te că o portie de orez cu lapte nu depaseste 150 de calorii si iti potoleste rapid si senzatia de foame. Recomandarea nutritionistilor este sa se foloseasca orezul brun, iar zaharul să fie inlocuit cu sirop de agave sau de artar ori pur si simplu miere.

Iată câteva beneficii generale ale consumului de orez:

O excelentă sursă de energie
Deoarece abundă în carbohidraţi, orezul funcţionează ca un “combustibil” natural al organismului, reuşind să dubleze activitatea normală a creierului atunci când este consumat regulat. De asemenea, conţine numeroase minerale, vitamine şi componente organice care promit să ridice nivelul de energie al organismului.

Nu conţine colesterol
Este un aliment extrem de benefic sănătăţii şi nutriţiei, deoarece nu conţine grăsimi nocive, colesterol sau sare. Aşadar, nivelul scăzut de grăsimi, colesterol şi sare va ajuta la reducerea obezităţii şi la o stare generală de sănătate bună.

Menţine presiunea sângelui stabilă
Deoarece în general nu conţine sare, orezul este unul dintre cele mai bune alimente de consumat atunci când vine vorba de scăderea presiunii sanguine. Excesul de sare este asociat cu apariţia anumitor boli de inimă cum ar fi arteroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.

Poate să prevină apariţia cancerului
Orezul integral, cum este orezul brun, este extrem de bogat în fibre insolubile, care pot să protejeze organismul împotriva mai multor tipuri de cancer. Pe lângă fibre, orezul are, de asemenea, antioxidanţi naturali care stimulează protecţia organismului împotriva radicalilor liberi (agenţi care pot provoca mutaţia celulelor sănătoase în celule canceroase).

Ajută la îngrijirea pielii
Specialiştii medicali afirmă că praful de orez aplicat local poate să vindece anumite boli de piele. Capacitatea antioxidantă ajută, de asemenea, la întârzierea apariţiei ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire prematură.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.