Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima fiică naturală a dictatorului fascist Mussolini a murit la vârsta de aproape 100 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Elena Curti, fiica naturală a lui Mussolini, a murit la vârsta de aproape 100 de ani în locuința sa din Acquapendente (Viterbo). Ar fi împlinit 100 de ani pe 19 octombrie, scrie Agenția ANSA, potrivit Mediafax.

Ea a descoperit că este fiica dictatorului abia când a împlinit 18 ani. Până atunci, mama ei, Angela Cucciati, o croitoreasă din Milano cu care Mussolini a avut o aventură la sfârșitul anului 1921, când „Ducele” avea 38 de ani și era redactor la „Popolo d'Italia'', i-a ascuns acest lucru.

Cucciati și Ducele s-au cunoscut când femeia a mers să-i ceară ajutorul pentru a-l scoate din închisoare pe soțul ei, Bruno Curti, din motive politice.

Mussolini a avut cinci copii: Edda, Vittorio, Bruno, Romano și Anna Maria din căsătoria cu Rachele, dar au existat și alte „secrete". S-au scris multe cărți despre acest lucru, toate menționând-o pe Elena Curti, deși, din câte se știe, nu a fost recunoscută niciodată. Totuși, Mussolini o primea în fiecare joi la Salò.

Pe 27 aprilie 1945, în timpul evadării de la Dongo, partizanii au găsit-o pe Elena Curti în mașina blindată în care se afla „Ducele” în momentul capturării sale.

A fost încarcerată timp de cinci luni și apoi a plecat în Spania pentru a-și reface viața. S-a întors în Italia în urmă cu aproximativ 20 de ani și a apărut de mai multe ori în presă pentru a reconstitui orele dramatice din Dongo. A scris, de asemenea, o carte de memorii: „Il chiodo a tre punte" (2003).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.