Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ciucă a vorbit la telefon cu omologul austriac, înainte de votul decisiv pentru Schengen (surse)

ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit miercuri seara la telefon cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, cu o zi înainte de votul decisiv pentru aderarea României la Spațiul Schengen, au declarat surse politice pentru stiripesurse.ro.

Premierul Ciucă a reiterat solicitarea României de intrare în Spațiul Schengen și toate argumentele care au fost repetate în zilele trecute. În același timp, premierul român l-ar fi informat și personal pe cancelar despre menținerea poziției României de a cere un vot în JAI. Ciucă ar fi amintit că toate celelalte state membre susțin în acest moment România.

CONTEXT

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat miercuri seara, într-o conferinţă de presă cu liderul PPE, că ministrul de interne al ţării sale are „un nou calendar pentru primăvara următoare” în ceea ce priveşte aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

Cancelarul Austriei a ridicat din nou problema migraţiei şi a explicat că trebuie căutată o soluţie realistă.

„România şi Bulgaria au nevoie de sprijinul nostru, dar şi Ungaria”, a arătat el. „Nu este o discuţie politică, ci una de securitate, nu putem să o ascundem sub preş”, a menţionat cancelarul austriac. „N-ar trebui să avem un război al vorbelor”, a mai spus Karl Nehammer.

„Avem o problemă cu securitatea UE, în primul rând. În al doilea rând, ministrul de interne a avut un deadline şi îşi doreşte să aibă un nou calendar pentru România şi Bulgaria pentru următoarea primăvară. Haideţi să ne uităm la numere, haideţi să ne uităm la câţi imigranţi neînregistraţi avem, pe de o parte, iar pe de altă parte, haideţi să vedem cum putem să mergem înainte când vine vorba despre baza legală, pentru că avem o procedură prin care oferim azil unor ţări - şi nu mă refer doar la Austria, mă refer şi la alte ţări, cum ar fi Danemarca, este important să creăm alianţe, dacă este posibil să oferim Comisiei mai mult timp pentru a oferi aceste reglementări care să ne protejeze graniţele”, a declarat cancelarul german.

El a sugerat, de asemenea, că România nu va fi decuplată de Bulgaria în ceea ce priveşte aderarea la Schengen. „Dacă Olanda a ajuns la o concluzie, Bulgaria la fel, România şi Bulgaria vor avea votul împreună, este o procedură care trebuie continuată”, a menţionat Karl Nehammer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.