Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima NEBUNIE a lui Donald Trump: Pe cine și-a pus consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională

Heavy.com
Donald Trump

Donald Trump a anunţat miercuri nominalizarea emisarului său special pentru eliberarea ostaticilor Robert O'Brien în postul strategic de consilier în domeniul securităţii naţionale, după ce l-a destituit pe ”adeptul liniei dure” John Bolton, relatează AFP.

”Sunt foarte fericit să anunţ că îl voi numi pe Robert C. O'Brien, care a obţinut numeroase succese în calitate de trimis special prezidenţial pentru eliberarea ostaticilor, la Departamentul de Stat, drept nou consilier pentru securitate naţională. Am lucrat îndelung şi dur cu Robert. El va face treabă bună!”, a scris pe Twitter preşedintele Statelor Unite.

Citește și: S-a aflat! Ce salariu are Mugur Isărescu

El a anunţat deja, marţi, că diplomatul se afla între favoriţi. ”Cred că el este fantastic”, se entuziasma şeful statului american.

Robert O'Brien urmează să fie cel de-al patrulea "National Security Advisor" - un post-cheie la Casa Albă - al preşedinţiei lui Trump.

Citește și: Dezastru! Şeful Transelectrica şi-a falsificat diploma de absolvire

John Bolton, cunoscut prin celebra sa mustaţă şi reputaţia de adept al războiului, a fost destituit la 10 septembrie de către miliardarul republican, care a evocat numeroasele sale dezacorduri cu acesta în subiecte fierbinţi, de la Iran la Coreea de Nord şi Afganistan.

Administraţia Trump se laudă cu rezutate excelente în eliberarea ostaticilor sau deţinuţilor a căror detenţie în străinătate este considerată de către Washington nedreaptă sau motivată politic.

Citește și: Alexandru Cumpănașu, atac de ultimă oră la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: ‘Își pun coada pe spinare’

Ea a obţinut întoarcerea în Statele Unite a mai multor americani deţinuţi în Coreea de Nord, dar şi a pastroului Andrew Brunson, eliberat de Turcia în urma unei grave crize diplomatice.

Donald Trump a provocat o surpriză în iulie, trimiţându-l pe Robert O'Brien, însărcinat totuţi cu ostaticii, la procesul cu privire la violenţe, în Suedia, o ţară aliată şi democratică, al rapperului american A$AP Rocky.

Citește și: Semnal de alarmă cu privire la Ordonanța de Urgență a Guvernului! Cui i se blochează participarea la alegerile prezidențiale

Preşedintele american a acuzat atunci Stockholmul că dispreţuieşte soarta americanilor de culoare.

Rapperul a fost, până la urmă, conamnat la închisoare cu suspendarea.

Citește și: Cristian Tudor Popescu și-a ieșit din minți! ‘Un carnaval macabru. Pe vremea lui Ceaușescu se făcea lucrul ăsta frecvent’

Trump a anunţat la 10 septembrie eliberarea din funcţie a consilierului său pentru securitate naţională, John Bolton, invocând ''puternice dezacorduri'' faţă de ''multe dintre sugestiile sale'', dar Bolton a sugerat că şi-a oferit singur demisia.

Bolton, cunoscut drept un 'hawk'' ("şoim" - termen care îi desemnează pe adepţii unei linii dure în politica externă americană - n.red.), a fost al treilea consilier pentru securitate naţională al lui Trump şi s-a remarcat prin presiunile exercitate asupra preşedintelui de a fi mai ferm în chestiuni precum abordarea faţă de Coreea de Nord.

Citește și: Lovitură pentru Radu Banciu! Amenda uriașă pe care o are de plătit după comentariile făcute la adresa Serenei Williams

El a preluat acest post în aprilie 2018, înlocuindu-l pe H.R. McMaster. Bolton a avut divergenţe şi cu secretarul de stat Mike Pompeo, considerat a fi printre politicienii cei mai loiali lui Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.