Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Fostul șef al ANAF a fost ARESTAT în Italia: era dat în urmărire internațională

Ultima Ora breaking news

Poliţia italiană a anunţat vineri că a fost arestat fostul şef al ANAF, Şerban Pop, care era vizat de un mandat internaţional de arestare în urma condamnării sale în România pentru corupţie, transmite dpa.

Şerban Pop a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a primit mită de 230.000 de euro de la un om de afaceri, a precizat într-un comunicat Polizia di Stato.

Pop a fost reţinut la Como, lângă Milano, după ce a încercat să-şi deschidă un cont bancar la un oficiu poştal. Personalul a apreciat că are un comportament suspect şi a alertat poliţia, care a constatat că este căutat de statul român.

Poliţia italiană a menţionat că Pop a fost implicat într-un caz de corupţie alături de alţi câţiva oficiali guvernamentali de rang înalt şi că urmează să fie extrădat.

Corupţia reprezintă o problemă serioasă în România, al cărei guvern se confruntă cu acuzaţia că a încercat să împiedice activitatea agenţiei naţionale anticorupţie DNA, care este susţinută de Uniunea Europeană, mai scrie dpa. Guvernul român l-a forţat recent pe preşedintele Klaus Iohannis să o demită pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, iar parlamentul a adoptat o lege în baza căreia unele fapte de corupţie comise de politicieni nu mai sunt considerate penale, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.