Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima oră! Asociațiile din Agricultură le cer fermierilor să înceteze protestele din stradă

combo stiripesurse
proteste romania

Ultima oră! Două asociații din agricultură cer fermierilor să înceteze protestele din stradă

După întâlnirea de la Ministerul Agriculturii, Sindicatului Fermierilor Patrioți și Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) au ieșit cu două comunicate de presă în care se cere să se renunțe la proteste.

"La reuniunea desfășurată la sediul Ministerului Agriculturii, reprezentanți ai formelor asociative din sectorul agricol, recunoscute la nivel național pentru reprezentativitatea lor, au abordat în mod detaliat un total de 13 revendicări prezentate de către fermieri. Pentru fiecare dintre aceste aspecte, s-au identificat soluții și s-au propus termene precise pentru implementarea acestora.

În contextul acestor discuții și soluționări, în eventualitatea în care membri ai sindicatului aleg să protesteze în mod public, le sugerăm cu respect să înceteze orice formă de protest și să se alăture demersului nostru comun de comunicare cu Ministerul Agriculturii. Împreună, ne propunem să monitorizăm și să urmărim cu strictețe termenele stabilite pentru implementarea măsurilor convenite, în conformitate cu protocolul asumat în cadrul întâlnirii", se precizează în comunicat.

AAC> Apreciem că, în acest moment, nu mai există motive pentru continuarea protestului spontan al fermierilor

Pe de altă parte, Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC), structură formată din Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România - LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal - UNCSV și Asociația Forța Fermierilor – AFF, salută semnarea astăzi, luni – 15 ianuarie, a acordului dintre mediul asociativ agricol și ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Reprezentații organizațiilor membre în AAC apreciază că această listă de măsuri, cu termene asumate, reprezintă un prim pas în rezolvarea problemelor fermierilor.

AAC prezintă tuturor reprezentanților mass-media, dar și fermierilor interesați, procesul-verbal semnat astăzi pentru o corectă informare.

”Cred că atitudinea cea mai pragmatică și corectă, în acest moment, este să vedem dacă problemele transmise și discutate vor fi rezolvate în termenele asumate de ministrul Barbu.

Noi avem încrederea, după întâlnirea de la MADR, că măsurile asumate în document vor fi implementate la data convenită. Unele dintre ele necesită discuții în grupuri de lucru al cărui calendar ne dorim să fie anunțat mâine și să primim invitații.

Apreciem că, în acest moment, nu mai există motive pentru continuarea protestului spontan al fermierilor.

Evident, dacă problemele nu vor fi rezolvate in termenele asumate atunci vom putea vorbi despre continuarea acțiunilor de protest”, a spus Marius Micu, reprezentant AAC.

Menționăm că AAC a negociat acest document pe baza propriei liste de propuneri, asumate de asociațiile membre și în care se regăsesc și o serie dintre revendicările fermierilor din stradă*, spune și AAC

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.