Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ 60 de DESCINDERI ale DIICOT și Poliției Române, la FALSIFICATORI de permise

mascati perchezitii diicot

Vânzarea de permise falsificate e o afacere bănoasă, iar efectele ei se văd pe șosele. România e campioana UE la accidente mortale. Azi, procurorii DIICOT fac 60 de descinderi la falsificatori de permise. Este vorba de o rețea din străinătate, condusă de interlopul Romeo Ursu. Falsificatorii făceau permise pentru țări străine, pe care românii care nu promovau examenul le cumpărau la suma de 3.000 de euro bucata. Ulterior, aceștia reveneau în țară și cerea echivalarea acestora.

Citește și: Povestea cu SUPRA AGLOMERAREA secțiilor de ATI cu bolnavi de coronavirus, aruncată în aer de prefectul de Galați

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Ploieşti au făcut, miercuri dimineaţă, 61 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botoşani, Dolj şi Constanţa, pentru destructurarea unei grupări care înlesnea obţinerea, contra cost şi în mod fraudulos, de permise de conducere pentru persoane care nu aveau competenţele necesare. Doritorii primeau, în schimbul a câte 3.000 de euro, permise de conducere făcute fraudulos în străinătate, pe care apoi mergeau să le schimbe cu permise româneşti.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, au făcut, miercuri, 61 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Dâmboviţa, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botoşani, Dolj şi Constanţa, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în fals în înscrisuri, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, luare de mită şi dare de mită.

”În cauză s-a stabilit faptul că, începând cu a doua jumătate a anului 2019 şi până în prezent, s-a constituit, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Ilfov şi a municipiului Bucureşti, un grup infracţional organizat constituit iniţial din 9 membri (cetăţeni români şi străini), la care ulterior au aderat şi alţi cetăţeni români, grupul fiind profilat pe săvâşirea unor infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, precum şi infracţiuni de fals şi de corupţie. Scopul grupului l-a reprezentat obţinerea de venituri ilicite prin înlesnirea obţinerii contra-cost şi în mod fraudulos a unor permise de conducere pentru mai mulţi cetăţeni români care nu posedau competenţele necesare obţinerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România”, arată DIICOT.

Astfel, persoanele interesate de obţinerea unor permise de conducere puneau la dispoziţia membrilor grupării datele personale, o fotografie şi un specimen de semnătură, care erau transmise în străinătate pentru întocmirea permiselor. Ulterior, documentele întocmite fraudulos erau expediate în România, iar cetăţenii români care intrau în posesia acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de româneşti.

Procurorii spun că suma totală achitată de un beneficiar al unui astfel de permis se ridica la aproximativ 3.000 de euro, aceasta reprezentând diferite comisioane percepute de cetăţenii români şi străini implicaţi.

Până în prezent, au fost identificaţi peste 50 cetăţeni români care fie au obţinut permise româneşti, fie au depus documentele la autorităţile competente pentru preschimbarea permiselor prin acest mod ilicit, o parte dintre aceştia fiind deja semnalaţi cu diferite încălcări ale normelor la regimul circulaţiei rutiere.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti vor fi duse pentru audieri un număr de 79 de persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, al ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O. Piteşti, B.C.C.O. Braşov, B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Constanţa, S.C.C.O. Ilfov, S.C.C.O Teleorman, S.C.C.O. Giurgiu, S.C.C.O. Botoşani şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei, Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploieşti, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Teleorman, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale şi Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Ploieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.