Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ | A început ședința de la Cotroceni: Klaus Iohannis și premierul desemnat, față în față cu liderii PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis cotroceni

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat luni seara, la Cotroceni, pe premierul desemnat și pe liderii PNL. Potrivit unor surse politice, ședința a început la 17.30.

Klaus Iohannis și premierul pe care l-a desemnat, Nicolae Ciucă, discută cu președintele PNL, Florin Cîțu, dar și cu prim-vicepreședinții liberali - Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan.

Klaus Iohannis este nemulțumit de faptul că negocierile pentru susținerea parlamentară a Guvernului Ciucă au eșuat, potrivit unor surse politice. Generalul Ciucă ar fi foarte aproape de a-și depune mandatul, nefiind dispus să suporte umilința respingerii propunerii sale de guvern în parlament. Președintele Iohannis încearcă însă să prevină un asemenea deznodământ.

După ce PSD a decis că nu va susține un guvern minoritar, pentru că PNL a respins orice solicitări ale social-democraților cu privire la programul de guvernare, președintele Iohannis ar fi revenit la ideea de a obține susținerea USR. Nici oamenii lui Cioloș nu vor însă să susțină un guvern minoritar PNL-UDMR, astfel că singura soluție ar fi cooptarea USR la guvernare.

Potrivit unor surse din PNL, liberalii nu doresc să refacă alianța cu USR, cel puțin deocamdată, însă discuțiile cu președintele Iohannis ar putea schimba lucrurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.