Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Ambasada Chinei în România, replică dură pentru ambasadorul SUA: 'A făcut din nou observații iresponsabile, calomniind fără scrupule China'

china sua

Ambasada Chinei în România publică un comunicat intitulat "Sfaturi pentru Ambasadorul SUA în România,să manifeste mai mult spirit umanitar". Comunicatul este o replică dură pentru ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, cel care acuza China că îşi face propagandă prin aşa-zise gesturi umanitare.

"Recent, Ambasadorul SUA în România a făcut din nou observații iresponsabile, calomniind fără scrupule China și companiile chineze. Datoria unui diplomat ar trebui să fie dezvoltarea relației dintre propria țară și țara gazdă, nu să amestece politica externă a țării gazdă și afecteze relația dintre țara gazdă și alte țări. Reprezentantul părții americane, cu atitudinea arogantă, provoacă prin comportamentul său relațiile chino-române, defăimează răutăcios companiile chineze, un astfel de comportament nu reprezintă demnitatea unei mari puteri și este demn de dispreț.

Virusul este dușmanul comun al întregii omeniri. Pe măsură ce întreaga lume luptă mână-n mână împotriva epidemiei, suntem impresionați în fiecare zi de dăruirea și dedicația personalului medical, bucurându-ne de forța și bunătatea oamenilor obișnuiți. Sperăm că reprezentantul american va arăta mai mult spirit umanitar, nu își va pierde conștiința și rațiunea, nu-i va înjunghia în spate pe bunii făcători și nu va încerca să creeze probleme pentru alții", transmite Ambasada Chinei.

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a afirmat, la întâlnirea anuală a membrilor Camerei de Comerţ Americane din România, că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măşti marca Huawei deghizate în donaţii umanitare, ceea ce este ”inadmisibil” şi a avertizat autorităţile române că ”aceasta este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea naţională” şi care pune în pericol libertatea. El a elogiat măsurile luate de autorităţile de la Bucureşti pentru a opri criza provocată de epidemia de coronavirus şi a afirmat că la ieşirea din această criză România va putea deveni lider în multe domenii, lucru care se poate realiza doar prin adoptarea unor legi şi reglementări de afaceri raţionale, prin încetarea corupţiei endemice şi prin creşterea transparenţei. Ambasadorul american a definit Rusia şi China drept ”prădătorii şi actorii negativi” care ”pândesc în aceste vremuri de vulnerabilitate”. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.