Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Armata israeliană a pierdut peste 300 de militari de la începutul războiului cu Hamasul

Time of Israel
IDF armata israeliana

Armata israeliană a pierdut peste 300 de militari de la începutul războiului cu Hamasul

Forţele armate israeliene au pierdut 311 militari de la atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas, la 7 octombrie, anunţă un purtător de cuvânt armatei, Daniel Hagari, relatează AFP, informează News.ro.

El estimează că incursiunea din noaptea de vineri spre sâmbătă a Tsahalului în Fâşia Gaza s-a soldat cu moartea mai multor militari, fără să prezinte un bilanţ.

Vezi și: Hamas, anunț de ultimă oră: 'Forțele israeliene au fost prinse într-o ambuscadă seara trecută! Inamicul a suferit pierderi grele!'

Militanţi ai Hamas au ucis peste 1.400 de persoane şi au răpit alte cel puţin 229 în timpul atacului din 7 octombrie. Răspunsul israelian asupra Gazei a ucis cel puţin 7.300 de persoane, a anunţat Ministerul Sănătăţii condus de Hamas.

Războiul dintre Israel şi Hamas a ucis cel puţin 29 de jurnalişti, a anunţat vineri Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ), citat sâmbătă de DPA, informează Agerpres.

Războiul de aproape trei săptămâni dintre Israel şi conducătorii Hamas din Gaza a început după un atac pe scară largă asupra civililor israelieni comis de militanţi ai Hamas la 7 octombrie.

"În ultimele trei săptămâni, CPJ a documentat cea mai ucigaşă perioadă pentru jurnaliştii care acoperă conflictul de când CPJ a început să le urmărească în 1992", a declarat CPJ într-un comunicat.

"Acest bilanţ mortal este cuplat cu hărţuirea, detenţiile şi alte raportări ale obstacolelor în zone ce includ Cisiordania şi Israelul", se adaugă în comunicat.

Pe măsură ce capacitatea jurnaliştilor de a se angaja în munca lor a devenit din ce în ce mai limitată, "capacitatea publicului de a afla şi înţelege ceea ce se întâmplă în acest conflict este grav compromisă, cu ramificaţii probabile în întreaga lume", avertizează CPJ.

CPJ se declară "puternic alarmat" de informaţiile despre întreruperea comunicaţiilor în Gaza.

"Pe măsură ce birourile de ştiri îşi pierd contactul cu echipajele şi reporterii din Gaza, în mod independent martori pentru a furniza informaţii despre evoluţiile şi bilanţul uman al acestui război, lumea pierde o fereastră către realitatea tuturor părţilor implicate în acest conflict", notează organizaţia americană non-profit.

Jurnaliştii sunt civili care trebuie protejaţi şi vizarea în mod deliberat a jurnaliştilor sau a infrastructurii media constituie posibile crime de război, notează de asemenea CPJ.

"În această perioadă întunecată, suntem alături de jurnalişti, de acei căutători de adevăr a căror muncă zilnică ne ţine la curent cu faptele care fac lumină asupra condiţiei umane şi ajută la tragerea la răspundere a puterii", adaugă CPJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.