Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Armata ucraineană anunță recucerirea unui important sat de lângă Bahmut

BBC News
Bahmut razboi ucraina

Armata ucraineană a anunţat vineri dimineaţa că a recucerit satul Andriivka, situat la circa zece km la sud de oraşul Bahmut de pe frontul de est, transmite AFP, scrie Agerpres.

Hanna Maliar, adjunctă a ministrului apărării de la Kiev, anunţase acest succes încă de joi, pe Telegram, însă unitatea ucraineană de asalt a dezminţit aproape imediat afirmaţia ei, printr-un mesaj în aceeaşi reţea: "Declaraţia referitoare la cucerirea Andriivka este falsă şi prematură. În zonele Klişciivka şi Andriivka au loc lupte importante şi intense". Brigada a treia de asalt a adăugat chiar că "astfel de declaraţii pot fi dăunătoare, pun în pericol viaţa personalului şi afectează executarea misiunilor de luptă".

Abia vineri, statul-major ucrainean a comunicat în raportul zilnic publicat pe Facebook că "forţele de apărare au repurtat un succes parţial în zona Klişciivka în timpul operaţiunilor ofensive. În cursul asaltului, au eliberat Andriivka, în regiunea Doneţk" şi "au provocat inamicului pierderi semnificative de efective şi echipamente".

Pentru oraşul Bahmut, acum distrus în mare măsură, se duc lupte de peste un an. Ruşii au anunţat în mai că au cucerit localitatea, dar de la începutul lui iunie ucrainenii au trecut la contraofensivă, încercând să respingă inamicul în estul şi sudul Ucrainei. Forţele ruse şi-au întărit însă poziţiile defensive cu tranşee, câmpuri de mine şi obstacole antitanc.

Până acum, ucrainenii au reuşit să elibereze doar câteva sate. În ultimele săptămâni, ei şi-au intensificat operaţiunile, reuşind să recucerească satul Robotine de pe frontul de sud, pe direcţia oraşului Tokmak, unde ruşii au un centru logistic important.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.