Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: Avioanele de război americane și britanice îi bombardează pe rebelii Houthi din Yemen

Centcom
avion usa atac houthi yemen

Televiziunea afiliată Houthi, Al-Masirah, relatează miercuri că avioanele americane și britanice au lansat un raid asupra zonei Baqim din provincia Saada din nord-vestul Yemenului.

Canalul a relatează că atacul americano-britanic a vizat zona Qatinat din Baqim, fără a oferi alte detalii suplimentare, citând agenția de știri "Arab World".

Atacul celor două forțe vine după acțiunea rebelilor Houthi. Grupul Houthi a anunțat marți că a lansat atacuri asupra a două distrugătoare americane din Marea Roșie. Houthi au mai spus într-o declarație că au lansat atacuri asupra a patru nave din Golful Aden și Marea Roșie în ultimele 72 de ore.

Acțiuni anterioare ale Houthi

Grupul a precizat marți într-o declarație că a efectuat "6 operațiuni militare în ultimele 72 de ore cu un număr de rachete balistice și drone, vizând 4 nave și două nave de război în Golful Aden și Marea Roșie și un număr de ținte israeliene în zona Umm al-Rashrash".

Răspunsul Occidentului

Statele Unite și Marea Britanie au lansat atacuri aeriene asupra pozițiilor Houthi, menite să perturbe și să slăbească capacitatea grupului de a pune în pericol libertatea de navigație și de a amenința comerțul global. În context, compania daneză de transport maritim "Maersk" a negat marți că una dintre navele sale a fost atacată de Houthi. Acesta a spus că nava Saratoga nu se confruntă cu riscuri.

Atacuri multiple în zonă

Grupul Houthi, care controlează o mare parte din coasta Yemenului la Marea Roșie, a efectuat zeci de atacuri cu rachete și drone împotriva navelor comerciale în ultimele patru luni.

Houthi au anunțat inițial că vizează navele legate de Israel, ca răspuns la războiul din Gaza. Însă țintele au inclus nave cu legături din Statele Unite sau Marea Britanie, după ce cele două țări au efectuat lovituri împotriva pozițiilor lor din Yemen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.