Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Avocatul lui Dragnea cere ÎCCJ încetarea procesului penal: 'S-a împlinit termenul de prescripţie specială'

iccj

Marian Nazat, avocatul lui Liviu Dragnea, a susţinut, în cuvântul final de la ultimul termen din apelul de la ÎCCJ, că faptele de care este acuzat clientul său fie s-au prescris, fie nu au fost săvârşite cu vinovăţie.

"S-a împlinit termenul de prescripție specială. Să luați act că inculpatul nu doreşte continuarea procesului penal. Deşi s-a susținut voalat că e vorba de o infracțiune continuă, instigarea la fals intelectual, nicăieri nu s-a discutat, nici în motivare, nici în dosar. Plecând de la momentul de la care se susține ca s-a săvârşit infracţiunea, încă din 2013 se împlinise termenul de prescripție. În legătură cu infracțiunea pentru care s-a dispus condamnarea inculpatului, am avut senzația că sunt două completuri diferite. Am susținut și susțin și acum articolul 16, lit. c) din Codul de procedură penală - fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege", a declarat avocatul.

"Am întrebat dacă Dragnea era un Dumnezeu (n.r. în faza de fond) (...). Nu am crezut atunci că o afirmație poate constitui pivotul central al condamnării unei persoane în 2019", a ma precizat Nazat.

CITEȘTE ȘI: Un medic rus dezvăluie secretul: Cum să renunţi la fumat cu ajutorul unui ceai

Președintele completului de judecată de la Instanța supremă a anunțat, luni, că magistrații vor amâna pronunțarea unei sentințe în cazul lui Liviu Dragnea. Un avocat s-a declarat nemulțumit de ora târzie, iar președintele completului a anunțat că ”oricum vom amâna pronunțarea”.

Procurorul DNA a anunțat, luni, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) că solicită pedepse mai aspre pentru inculpații din procesul lui Liviu Dragnea. Procurorul DNA a cerut condamnari și pentru acuzațiile de fals și instigare la fals, pentru care inculpații au fost achitați pe fond.

Magistrații instanței supreme au anunțat că resping toate solicitările formulate de avocații inculpaților din procesul lui Liviu Dragnea, inclusiv cea de amânare, și că judecă luni ultimul termen.

Pe fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

CITEȘTE ȘI: Topul alimentelor care AGRAVEAZĂ răceala .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.