Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul polițistului mort în Timiș - IGPR și IPJ Timiș, SOMATE să dea explicații

Inquam Photos / Octav Ganea
Ciorbea

Avocatul Poporului anunță, marți, că s-a sesizat din oficiu și solicită lămuriri Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) referitor la moartea agentului Cristian Amariei, împușcat mortal în Timiș de către un urmărit internațional pentru tâlhărie, conform Mediafax.

Citește și: FOTO Ce arsenal avea asupra sa UCIGAȘUL polițistului din Timiș când a fost prins de oamenii legii

Avocatul Poporului cere Poliției să comunice dacă au fost dispuse verificări în legătură cu faptele petrecute și dacă în urma verificărilor efectuate s-au constatat disfuncționalități în organizarea misiunii; dacă agenții de poliție implicați în misiune au fost instruiți cu privire la obiectul misiunii / au fost informați în legătură cu gradul de periculozitate al persoanei căutate / au fost dotați corespunzător în vederea îndeplinirii misiunii cu succes și în siguranță; dacă, în general, echipajele de poliție sunt dotate corespunzător, potrivit tipurilor de misiuni care le sunt încredințate și ce măsuri au fost dispuse în cauză.

Fugarul Marcel Ionel Lepa, care a împușcat mortal un polițist din județul Timiș, a fost prins marți dimineața de către oamenii legii în localitatea Remetea Mare, din județul Timiș. Bărbatul care l-a împușcat mortal pe polițistul aflat în misiune ar fi fost luat prin surprindere, motiv pentru care nu a fost nevoie să se folosească armamentul din dotare. În momentul în care a fost prins, acesta avea răni produse prin împușcare, care datează, cel mai probabil, de duminică, din timpul urmăririi. Astfel, oamenii legii au solicitat intervenția ambulanței, care l-a dus pe Ioan Marcel Lepa la Spitalul Județean Timișoara, pentru a primi îngrijiri medicale.

Un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de un fugar, respectiv Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.