Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Banca Mondială a promovat România în categoria țărilor cu venituri mari pe cap de locuitor

banca mondiala

Veste de ultimă oră. Românii o duc mai bine, cel puțin așa arată statisticile internaționale făcute publice. Banca Mondială a promovat România în categoria țărilor cu venituri mari, după încorporarea evoluțiilor din 2019 (venit pe locuitor de 12,630 dolari), aspect importantpentru deciziile privind rating-ul investițional și pentru negocierile de aderare la OCDE, conform Mediafax.

Citește și: INCREDIBIL: Poliția anunță că DOI oameni au MURIT pe A3 pentru că șoferul unei mașini a EVITAT un pieton care circula pe autostradă

Venitul pe locuitor a crescut în România de la 11.290 dolari în 2018.

Alături de Romînia, au urcat la o ctegorie superioară Benin, Indonezia, Mauritius, Nauru, Nepal și Tanzania. La o categorie inferioară de venituri au fost mutate Algeria, Sri Lanka și Sudan.

Banca Mondială alocă economiile lumii în patru categoriide venituri - țări cu venituri mici, mijlocii inferioare, mijlocii superioare și cu venituri mari. Clasificările sunt actualizate în fiecare an la 1 iulie.

Modificările se fac anual pentri că factori precum creșterea economică, inflația, ratele de schimb și creșterea populației influențează venitul național brut pe cap de locuitor. Revizuirile ale datelor conturilor naționale pot influența, de asemenea, venitul pe cap de locuitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.