Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - BNR a prezentat RAPORTUL: Ce se întâmplă cu INFLAŢIA, în România

captura TV
Mugur Isarescu

Anunţ de ultimă oră de la BNR. Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a prezentat raportul asupra inflaţiei, despre care a spus că a atins 3,2%, încadrându-se în intervalul de variaţie de 2,5% +/- 1%.

Citeşte şi: Detalii HALUCINANTE în scandalul de la penitenciarul Rahova: Ce spun procurorii despre metodele de TORTURĂ ale gardienilor / referat

"Vă prezint raportul asupra inflaţiei din februarie 2018, respectiv trimestrul IV 2017. Fiind început de an şi având un an care a fost caracterizat în fel şi chip, am găsit de cuviinţă să facem o prezentare echilibrată a situaţiei macroeconomice pentru a înţelege mai bine contextul în care am adoptat, după dezbateri, deciziile pe care le ştiţi.

Raportul a fost discutat în mai multe şedinţe ale Comitetului de Politică de Monetară şi apoi în Consiliul de Administraţie, unde a fost adoptat.

Pozitiv e fapul că inflaţia a intrat în intervalul de variaţie de 2,5% plus minus 1%, a fost 3,2%.Dacă s-ar lua în calcul rata anuală a inflaţiei, e mai scăzută. Media anuală a inflaţiei calculată conform cu criteriile de la Maastricht a fost de 1,1% anul trecut.

Mai puţin pozitivă e rapiditatea cu care au crescut preţurile, de la 0,9% la 3,3% în decembrie.

Una dintre cele mai rapide rate de creştere a ratei inflaţiei din Europa. In ceea ce priveşte creşterea economică, s-a situat la 7%, un lucru de salutat. A fost însoţită de o evoluţie a investiţiilor în sectorul privat, mai puţin în cel public şi într-un procent de 9% a exporturilor.

Pe partea mai puţin pozitivă, consumul a fost principalul motor de creştere.A crescut mai mult decât a putut oferi producţia internă.", a declarat Mugur Isărescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.