Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Cel puțin un mort la Marea Neagră, după ce o rachetă a lovit un vapor civil / Ucraina acuză Rusia pentru atac

navă marea neagră

UPDATE 8 noiembrie, ora 21.40: Noi date despre atac

Incidentul a fost confirmat şi de directorul companiei de consultanţă Bosphorus Observer, Yoruk Isik, care însă a descris o versiune uşor diferită a evenimentelor. Acesta a declarat agenţiei Reuters că respectiva navă era deja acostată în port şi erau în desfăşurare operaţiunile de încărcare a acesteia în momentul impactului cu racheta. Conform aceleiaşi surse, pilotul ucrainean ucis se afla la bordul navei, relatează Agerpres.

Yoruk Isik a identificat respectiva navă ca fiind cargoul Kmax Ruler, cu o capacitate de 92.000 dwt. Pe această navă se încărca în portul ucrainean Pivdenîi minereu de fier ce urma să fie expediat către China.

Este primul incident de acest gen după ce Rusia s-a retras în iulie din înţelegerea care permitea exportul cerealelor ucrainene printr-un coridor maritim sigur. De atunci, Ucraina foloseşte un "coridor umanitar" pentru a ocoli blocada rusească de facto asupra porturilor sale din Marea Neagră, navele care utilizează acest coridor către şi dinspre porturile ucrainene trecând prin apele teritoriale ale ţărilor din partea de vest a Mării Negre.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Cel puțin un mort la Marea Neagră, după ce o rachetă a lovit un vapor civil / Ucraina acuză Rusia pentru atac

Armata ucraineană susține că o rachetă rusească a lovit un vas civil, care naviga sub drapel liberian în Marea Neagră, informează Rador Radio România. O persoană şi-a pierdut viaţa, potrivit armatei ucrainene.

Armata rusă a lansat un atac cu rachete în direcția unuia dintre porturile Odesa și a lovit o navă străină, transmite serviciul de presă al Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, relatează Unian. "Continuând teroarea transportului maritim civil, inamicul a lovit insidios cu o rachetă antiradar X-31P în direcția unuia dintre porturile regiunii Odesa din avioane tactice din Marea Neagră", a declarat armata ucraineană.

Racheta a lovit o navă civilă, aflată sub pavilionul Liberiei, în momentul în care intra în port. Potrivit serviciului de presă mai sus amintit, trei oameni din echipaj, cetățeni din Filipine, au fost răniți, iar unul dintre ei a fost spitalizat.

"Pilotul a fost ucis, un alt lucrător portuar a fost rănit. Rusia a confirmat încă o dată statutul de țară teroristă la scară internațională", a subliniat serviciul de presă.

Până la publicarea acestei știri partea rusă nu a comentat incidentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.