Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Comisia Europeană a semnat un contract care asigură accesul UE la Remdesivir pentru tratamentul COVID-19

europarl.eu
Comisia europeana UE

Vești bune pentru locuitorii statelor UE.

Comisia Europeană a semnat marţi un contract cu Gilead, companie farmaceutică, pentru a asigura doze de Veklury, denumirea comercială a Remdesivir, transmite instituţia într-un comunicat de presă. Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziţia statelor membre şi a Regatului Unit loturi de Veklury, cu sprijinul şi coordonarea Comisiei, pentru a răspunde nevoilor imediate, conform News.ro.

Citește și: Avertismentele ALARMISTE ale medicului Virgil Musta, SPULBERATE de DSP: DOAR 9 bolnavi sunt internați la ATI în Timișoara

 

„În ultimele săptămâni, Comisia a lucrat fără încetare cu compania Gilead pentru a ajunge la un acord prin care să se asigure livrarea în UE de stocuri din primul tratament autorizat pentru COVID-19. Ieri, la mai puţin de o lună de la autorizarea Remdesivir, a fost semnat un contract care va permite livrarea, începând cu prima parte a lunii august, a tratamentelor pentru mii de pacienţi. Comisia face tot ce îi stă în putinţă pentru a asigura accesul la tratamente sigure şi eficiente şi sprijină dezvoltarea vaccinurilor împotriva noului coronavirus. Acordul de ieri reprezintă încă un pas important în lupta noastră pentru combaterea acestei boli”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, potrivit comunicatului de presă al CE remis miercuri News.ro.

 

Instrumentul de sprijin de urgenţă al Comisiei va finanţa contractul, în valoare totală de 63 de milioane euro. Astfel va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienţi care prezintă simptome severe de COVID-19. Vor fi astfel acoperite nevoile curente în cursul următoarelor luni, asigurându-se în acelaşi timp o distribuţie echitabilă la nivelul UE, pe baza unei chei de repartizare, ţinându-se cont de avizul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor.

 

În prezent, Comisia pregăteşte o achiziţie comună care vizează acest medicament şi este estimat că aceasta va acoperi nevoile suplimentare începând din luna octombrie.

 

La 3 iulie, Remdesivir a devenit primul tratament autorizat, acesta primind o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată. Această autorizaţie facilitează accesul timpuriu la medicamente în situaţii de urgenţă în domeniul sănătăţii publice, cum este actuala pandemie.

 

Remdesivir este un tratament împotriva COVID-19 destinat adulţilor şi adolescenţilor începând cu vârsta de 12 ani, care au pneumonie şi care necesită suplimentare cu oxigen. Cererea de acordare a autorizaţiei de introducere pe piaţă a fost înaintată Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) la 8 iunie. Recomandarea EMA a fost aprobată de statele membre prin intermediul Comitetului permanent pentru medicamente de uz uman.

 

Cu toate că medicamentul este autorizat în UE, acesta continuă să fie monitorizat pentru a se asigura siguranţa. Compania Gilead a fost, de asemenea, invitată să prezinte Agenţiei Europene pentru Medicamente, până în decembrie 2020, rapoartele finale ale studiilor privind Remdesivir.

 

Acestea reprezintă o parte din condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a se trece de la o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată la o autorizaţie normală de introducere pe piaţă. Se preconizează că, până în august 2020, vor fi prezentate date suplimentare privind eficacitatea şi siguranţa medicamentului, pentru a se finaliza acest proces.

 

Nelu Tătaru a afirmat, întrebat vinerea trecută la Iaşi despre stocurile de Remdesivir, primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul împotriva COVID-19, că au venit 604 de flacoane în România, în două serii şi urmează să primim alte 600 de flacoane. Ministrul Sănătăţii a precizat că la nivelul Statelor Unite, preşedintele Donald Trump a impus ca toată producţia să rămână în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.