Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Curtea de Apel București: Începe judecata în dosarul Microsoft II, rechizitoriul DNA e legal

breaking news

Magistrații Curții de Apel București au decis că rechizitoriul întocmit de DNA în dosarul Microsoft II este legal întocmit în privința urmăririi penale și a administrării probelor și decide, definitiv, începerea judecății în cauza în care Dinu Pescariu și Claudiu Florică sunt acuzați de corupție, scrie Mediafax.

„Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Florică Claudiu-Ionuţ şi Pescariu Dinu-Mihail. Constată legalitatea sesizării instanţei de judecată prin Rechizitoriul din data de 31.I.2018 al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, din Dosarul nr.448/P/2010, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, dispunând începerea judecăţii”, se arată în decizia magistraților Curții de Apel București. Decizia e definitivă.

Dosarul se va judeca la Tribunalul București.

Potrivit DNA, Dinu Pescariu și Claudiu Florică, la data faptelor reprezentanți ai D.Con-Net AG, sunt acuzați de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și spălare a banilor.

„În perioada decembrie 2003 - octombrie 2004, reprezentanţii Guvernului României (Nica Dan, în calitate de ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Ţicău Silvia Adriana, în calitate de secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, respectiv de ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei şi Athanasiu Alexandru, în calitate de ministru al educaţiei şi cercetării), au iniţiat şi susţinut după caz, proiectele Hotărârilor de Guvern nr.1473/11.12.2003, nr.470/01.04.2004 şi nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat încheierea între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers a contractului comercial de închiriere de licenţe nr. 0115RO/15.04.2004, referitor la produsele Microsoft, respectiv s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe şi pentru produsele educaţionale Microsoft. În scopul de a favoriza Fujitsu Siemens Computers prin evitarea organizării unei licitaţii publice, în cuprinsul Hotărârilor de Guvern menţionate s-a invocat, în mod nereal, calitatea acestei firme de unic distribuitor pentru licenţele Microsoft”, au precizat procurorii DNA, la acel moment.

Sursa citată a mai precizat că, în perioada mai – decembrie 2014, prin subcontractarea succesivă în mod fictiv a unor servicii de consultanţă, sumele de bani au tranzitat o serie de conturi ale unor firme off-shore (Slytehrin Marketing Ltd, Zonko Overseas Ltd).

Citește și: Traian Băsescu, IEȘIRE PROMPTĂ după achitarea lui Mitică Dragomir: 'Mulţi mă veţi critica, dar nu pot să n-o spun public' .

„Persoanele implicate în operaţiunile privind disimularea originii ilicite a sumei totale de 22.787.515 USD, reprezentând o parte din folosul patrimonial necuvenit obţinut din infracţiunea de abuz în serviciu de către Fujitsu Siemens Computers, au fost inculpaţii Florică Claudiu Ionuţ şi Pescariu Dinu Mihail, acesta din urmă fiind şi beneficiarul final al unei părţi din această sumă. Prin contribuţia la înfiinţarea firmelor offshore Profinet AG şi Slytehrin Marketing Ltd, precum şi la încheierea contractelor fictive de prestări servicii dintre Fujitsu Siemens Computers şi Profinet AG, respectiv dintre Profinet AG şi Slytehrin Marketing Ltd, inculpaţii au contribuit la/au dispus realizarea transferurilor bancare menţionate, care nu s-ar fi putut realiza în lipsa acestor elemente”, a mai arătat DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.