DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ULTIMA ORĂ Decizie a Curții de Apel București: Euroins trebuie să plătească amenda de 1,5 milioane de lei dată de ASF

Euroins Romania
Euroins

Curtea de Apel Bucureşti, prin hotărârea pronunţată luni, a respins ca nefondată cererea Societăţii Euroins Asigurare-Reasigurare, cu privire la suspendarea aplicării sancţiunilor în valoare de 1,5 milioane de lei şi a măsurilor dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin decizia din 28 septembrie, informează ASF.

"Curtea de Apel Bucureşti, prin hotărârea din data de 2.11.2020, pronunţată în dosarul nr. 5495/2/2020, a respins ca nefondată cererea Societăţii Euroins Asigurare - Reasigurare SA cu privire la suspendarea aplicării sancţiunilor şi măsurilor dispuse de către Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia ASF nr. 1137/28.09.2020", spune ASF.

Citește și: Gabriela Firea dă de pământ cu Ludovic Orban: ‘Inculpat pentru cel puțin trei infracțiuni – corupție și abuz în serviciu, șantaj la adresa bucureștenilor și cumpărare de voturi’

Potrivit sursei citate, în urma activităţii de supraveghere realizată asupra elementelor incluse în raportările transmise de societate pentru data de 30 iunie 2020, Euroins Asigurare-Reasigurare a fost sancţionată cu o amendă de 1,5 milioane de lei, ca urmare a constatării unei serii de deficienţe cu privire la modul de calcul al rezervelor tehnice constituite, în conformitate cu cerinţele legislaţiei Solvabilitate II (Legea nr. 237/2015), precum şi cu privire la modul de determinare şi de raportare a elementelor de fonduri proprii de bază ce acoperă cerinţa de capital de solvabilitate şi cerinţa minimă de capital.

În plus, societatea are obligaţia de a transmite ASF un plan de finanţare şi de redresare în vederea restabilirii indicatorilor de solvabilitate, în conformitate cu prevederile legii. De asemenea, potrivit deciziei societatea trebuie să revizuiască tarifele de primă RCA, având în vedere deficienţele constatate, în termen de 90 de zile de la data comunicării deciziei.

Citește și: Gabriela Firea îi bate obrazul lui Ludovic Orban: ‘Este proiectul pe care eu, împreună cu Institutul Matei Balș, condus de profesorul Adrian Streinu-Cercel, l-am inițiat încă din primăvară’

"Reamintim totodată că în dosarul nr. 5405/2/2020, prin Hotărârea nr. 1075/26.10.2020, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea de suspendare a executării Deciziei ASF nr. 1139/28.09.2020 (de sancţionare cu amendă în cuantum de 100.000 lei şi retragerea aprobării doamnei Milena Guentcheva din funcţia de director executiv al societăţii Euroins SA). Ca urmare a soluţiei pronunţate de instanţă, Decizia ASF nr. 1139/28.09.2020 continuă să îşi producă efectele", se menţionează în comunicat.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis sancţionarea societăţii Euroins România cu amenzi în valoare totală de 2,1 milioane de lei, precum şi sancţionarea directorului general şi a directorului executiv cu amendă în sumă de 100.000 de lei fiecare, a anunţat pe 1 octombrie instituţia.

Citește și: Video Dan Bittman, filmat în timp ce cânta într-un restaurant din Capitală

"Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a efectuat, în perioada iulie - septembrie 2020, un control inopinat la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare SA, având ca temă verificarea operaţiunilor şi a modului de înregistrare în evidenţele contabile a operaţiunilor de reasigurare şi a rezervelor tehnice calculate în conformitate cu Norma nr. 38/2015", se menţionează într-un comunicat.

În urma acţiunii de control, au fost constatate o serie de deficienţe, în special cu privire la calculul rezervelor tehnice la data de 31 martie 2020, precum şi înregistrarea eronată a unor operaţiuni de recunoaştere a comisioanelor din reasigurare. Ca urmare, Consiliul ASF a decis sancţionarea societăţii, conform prevederilor legale, cu o amendă de 600.000 de lei.

Citește și: Se trage un puternic semnal de alarmă! Șefii din Poliție impun norme de amenzi, în această perioadă

Totodată, în urma activităţii de supraveghere realizate asupra elementelor incluse în raportările transmise de societate pentru data de 30 iunie 2020, a fost constatată o serie de deficienţe cu privire la modul de calcul al rezervelor tehnice constituite, în conformitate cu cerinţele legislaţiei Solvabilitate II (Legea nr. 237/2015), precum şi cu privire la modul de determinare şi de raportare a elementelor de fonduri proprii de bază ce acoperă cerinţa de capital de solvabilitate şi cerinţa minimă de capital.

Conform prevederilor legale, pentru deficienţele constatate ASF a aplicat următoarele măsuri: sancţionarea societăţii cu amendă în sumă de 1,5 milioane de lei; sancţionarea directorului general şi a directorului executiv cu amendă în sumă de 100.000 de lei fiecare şi retragerea aprobărilor acordate de către ASF.

Citește și: Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE: ‘Am decis sa candidez pentru un loc în Parlament. Politica trebuie să fie despre cei din jurul tău și nu despre tine’

În plus, societatea are obligaţia de a transmite Autorităţii de Supraveghere Financiară un plan de finanţare şi de redresare în vederea restabilirii indicatorilor de solvabilitate, în conformitate cu prevederile legii. De asemenea, societatea trebuie să revizuiască tarifele de primă RCA, având în vedere deficienţele constatate, în termen de 90 de zile de la data comunicării deciziei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Citește și: Gabriela Firea dă de pământ cu Ludovic Orban: ‘Inculpat pentru cel puțin trei infracțiuni – corupție și abuz în serviciu, șantaj la adresa bucureștenilor și cumpărare de voturi’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.