Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Declarație comună SUA-Rusia, după summitul istoric dintre Joe Biden și Vladimir Putin: 'Dialog în scopul stabilităţii strategice'

biden putin biden

Statele Unite şi Rusia pledează, într-o declaraţie comună adoptată după summitul de la Geneva, pentru "dialog în scopul stabilităţii strategice" şi pentru măsuri de control al armamentului şi reducere a riscurilor.

"Noi, preşedintele SUA, Joseph R. Biden, şi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, notăm că Statele Unite şi Rusia au demonstrat că, inclusiv în perioade de tensiune, sunt capabile să facă progrese asupra obiectivelor comune în sensul asigurării predictibilităţii în domeniul strategic, pentru reducerea riscurilor conflictelor militare şi ameninţării unui război nuclear", se arată în Declaraţia comună adoptată de SUA şi Rusia după summitul de la Geneva.

Citește și: VIDEO Cea mai tare replică a conferinței: Vladimir Putin i-a spus lui Joe Biden că nu militarizează Arctica, ci doar repară 'infrastructuri distruse'

"Recenta prelungire a Noului Tratat START (Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic) reprezintă un exemplu în sensul angajamentului nostru pentru controlul armelor nucleare. Astăzi, reafirmăm principiul că un război nuclear nu poate fi câştigat şi nu trebuie să aibă loc niciodată", arată Declaraţia SUA-Rusia, postată pe site-ul Casei Albe şi vizualizată de MEDIAFAX.

"În concordanţă cu aceste obiective, Statele Unite şi Rusia se vor implica împreună într-un dialog în scopul stabilităţii strategice în viitorul apropiat, care va fi deliberat şi solid. Prin acest dialog, încercăm să pregătim baza pentru viitoare măsuri de control al armamentului şi de reducere a riscurilor", subliniază SUA şi Rusia.

Citește și: VIDEO Vladimir Putin, despre democrația din SUA: 'Priviţi ce se întâmplă pe străzile din SUA, sunt zilnic crime. Au existat închisori secrete ale CIA'

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat că a avut o discuţie "pozitivă" cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, precizând că stabilitatea strategică a fost unul dintre subiectele principale de discuţie.

La rândul său, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că discuţia cu omologul său american, Joseph Biden, la Geneva, a fost "foarte constructivă", anunţând că ambasadorii rus şi american vor reveni la posturi.

Citește și: ALERTĂ Casa Albă a trebuit să dezmintă un FAKE NEWS, chiar în timp ce Joe Biden vorbea cu Vladimir Putin .

.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.