Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Demis de prefectul Dragnea, primarul Piteştiului şi-a recâştigat în instanţă funcţia

renasterea.ro
primar

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, demis în martie pentru conflict de interese, printr-un ordin al prefectului, își poate relua activitatea, după ce magistrații i-au acceptat cererea de suspendare a ordinului Prefecturii, transmite Mediafax.

Cererea de suspendare a ordinului emis de Prefectura Argeș prin care a încetat mandatul de primar al lui Cornel Ionică, primar al Piteștiului, a fost admisă, vineri, de magistrații Tribunalului Argeș. Decizia instanței nu este definitivă, dar este executorie.

CITESTE SI: Semnalele pe care ţi le transmite propriul corp: Cum ştii că ai tensiunea prea mare sau prea mică

Cornel Ionică a atacat ordinul prefectului Argeș prin care i-a încetat de drept mandatul de primar al Piteștiului la secția de contencios administrativ și fiscal din cadrul Tribunalului Argeș.

Vineri, potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Argeș, Mariana Vârgă, magistrații instanței au decis admiterea cererii.

„S-a admis cererea de suspendare. Practic, primarul își reia activitatea. Această soluție nu este definitivă, dar este executorie”, a declarat Vârgă.

Soluția poate fi contestată în termen de cinci zile.

În martie, prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, a emis un ordin prin care se constata încetarea mandatului de primar al orașului Pitești al lui Cornel Ionică, după ce acesta a fost găsit de către ANI în conflict de interese. Decizia putea fi atacată.

La vremea respectivă, Cornel Ionică declara, corespondetului MEDIAFAX, că nu primise ordinul, dar se aștepta la o asemenea decizie.

„Probabil îl voi contesta. Să-l primesc și voi discuta cu avocații să văd ce voi face. (...). Nu am creat niciun prejudiciu. Plătesc greșelile, deși e mult spus greșeli, făcute în urmă cu 10 ani”, declara atunci Ionică.

CITEȘTE ȘI: Adevărul despre pielea de pe carnea de pui: Ce ne spun specialiştii

În martie 2016, Agenția Națională de Integritate anunța că în perioada exercitării mandatului 2008-2012, în calitate de viceprimar al Piteștiului, Cornel Ionică, a participat la adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local Pitești, în 2009, respectiv 2010.

Deciziile CL erau legate de protocoale încheiate între Centrul Cultural din Pitești cu societăți comerciale la care ginerele edilului era asociat și administrator, respectiv de încheierea unui contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Pitești și o firmă la care ginerele viceprimarului de atunci era asociat unic și administrator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.