Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ - Denunțătorul procurorului 'Portocală', trimis în judecată: Acuzații GRAVE la adresa omului de afaceri

breaking news stiripesurse.ro

Doi oameni de afaceri au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti pentru mai multe infracţiuni, între care deturnare de licitaţii publice, dare de mită, ultraj şi şantaj, unul dintre aceştia fiind Constantin Vlad, zis "Şomeru".

Potrivit unui comunicat emis, marţi, de PCA Ploieşti, Constantin Vlad este acuzat de comiterea a două infracţiuni de şantaj, a două infracţiuni de ultraj comise împotriva a doi funcţionari publici, precum şi a infracţiunilor de dare de mită şi deturnare a licitaţiilor publice.

Procurorii spun că acesta a ameninţat, în cursul anului 2015, în mod direct, un funcţionar public cu atribuţii de control că îl va denunţa la un procuror din cadrul PCA Ploieşti asupra căruia i-a lăsat impresia că are influenţă, pentru ca persoana vătămată să sufere consecinţe penale prin intermediul unui act de justiţie viciat şi denaturat.

Citește și: Dezvăluiri incendiare: Cel mai controversat personaj din Republica Moldova, cercetat de DIICOT! Acuzații incredibile

Prin aceasta, omul de afaceri urmărea să constrângă funcţionarul public pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să nu-i aplice sancţiuni contravenţionale pentru faptele constatate, să-i permită să exploateze, suplimentar şi ilegal, un număr de 36 de arbori şi, totodată, să-i permită să exploateze partizii adjudecaţi cu ocazia licitaţiilor publice organizate de Direcţia Silvică Prahova contrar dispoziţiilor legale, arată sursa citată.

De asemenea, Constantin Vlad este acuzat că a procedat în acelaşi mod şi cu administratorul unei societăţi concurente, în scopul constrângerii acestuia ca, în timpul desfăşurării unor licitaţii publice de material lemnos, organizate de Direcţia Silvică Prahova, să nu liciteze împotriva sa pentru a putea adjudeca lemnul licitat la preţul de pornire.

"Totodată, inculpatul Vlad Constantin a ameninţat prin intermediul unui apel telefonic şi prin mesaje scrise un ofiţer de poliţie din cadrul IPJ Prahova - Serviciul Ordine Publică, cu săvârşirea unor fapte păgubitoare la adresa sa în scop de intimidare, respectiv că va denunţa organelor de urmărire penală presupuse fapte, neindicate în mod concret, de natură să atragă cercetarea penală ofiţerului de poliţie, printr-un act de justiţie viciat şi denaturat", spun anchetatorii, conform Agerpres.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi omul de afaceri Ion Tudora, acuzat de luare de mită şi deturnarea licitaţiilor publice.

Citește și: Camelia Bogdan, iniţiativă europeană alături de viceprimarul Strasbourgului: Neutralizarea firmelor off-shore

Potrivit procurorilor, la data de 25.02.2014, cu ocazia desfăşurării unei licitaţii publice pentru achiziţia de masă lemnoasă, organizată de Direcţia Silvică Prahova, Ion Tudora, în calitate de delegat al unei firme participante la licitaţie, a acceptat propunerea inculpatului Constantin Vlad, reprezentant al unei societăţi participante la aceeaşi licitaţie, de a primi suma de 10.000 de lei pentru a nu licita contra celui din urmă pentru partida 135P/Valea Largă - Dogărie, în scopul adjudecării partidei respective de către inculpatului Constantin Vlad, la preţul minim, denaturând prin aceasta preţul de adjudecare.

Constantin Vlad, zis "Şomeru", este cunoscut opiniei publice după ce în presă au fost difuzate înregistrări ale unor discuţii pe care soţia acestuia le-ar fi purtat cu Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploieşti, în cadrul cărora acesta din urmă îi dezvăluie femeii date şi amănunte din dosare penale.

Constantin Vlad şi Ion Tudora sunt cercetaţi în stare de libertate, iar dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.