Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră: doi români morți la la graniţa dintre Canada şi SUA; MAE confirmă totul

wikimedia.org
mae

Două dintre persoanele care au murit la graniţa dintre Canada şi SUA au cetăţenie română, precizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), informează Agerpres.

Ambasada României la Ottawa şi Consulatul General al României la Montreal continuă dialogul atât cu autorităţile locale canadiene, cât şi cu rudele celor decedaţi cu privire la procedura de repatriere a trupurilor neînsufleţite, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, arată MAE.

Autorităţile canadiene au subliniat că, având în vedere că ancheta în acest caz este încă în desfăşurare, mai multe informaţii nu pot fi comunicate la acest moment.

Context

Săptămâna trecută, opt persoane au fost găsite decedate în comunitatea autohtonă Akwesasne, la frontiera dintre provinciile canadiene Quebec şi Ontario şi statul american New York.

"Iniţial au fost găsite şase persoane - cinci adulţi şi un minor, iar ulterior, în cadrul procedurilor de căutare şi salvare, au mai fost găsite două persoane - un adult şi un minor (...). Cei doi minori aveau cetăţenia canadiană, fiind găsite şi paşapoartele canadiene ale acestora. A fost demarată o anchetă cu privire la acest caz", a transmis ministerul român sâmbătă.

Preşedintele SUA Joe Biden şi premierul canadian Justin Trudeau au convenit săptămâna trecută să-i oprească pe solicitanţii de azil care vin în Canada prin treceri de frontieră neoficiale, o decizie despre care criticii spun că i-ar putea face pe refugiaţi şi migranţi să îşi asume mai multe riscuri la traversarea graniţei.

Poliţia din Akwesasne a spus însă că acordul care a închis o trecere neoficială de frontieră numită Roxham Road, în Quebec, nu ar trebui să fi fost un factor în tragedia celor două familii, dat fiind că acestea încercau să meargă spre SUA, nu să intre în Canada.

'La momentul actual, pot să vă spun că nu are nicio legătură cu acea închidere, pentru că se crede că acei oameni încercau să intre în Statele Unite. Este complet opus', a afirmat O'Brien.

Teritoriul acestei comunităţi autohtone se află aproape de malurile fluviului Sfântul Laurenţiu, în provinciile canadiene Quebec şi Ontario şi statul american New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.