Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Donald Trump aprinde fitilul: A semnat documentul OFICIAL de RECUNOAȘTERE a suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan

blacknesc.ro
siria israel golan

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat luni o ordonanţă executivă prin care a decis recunoaşterea suveranităţii Israelului asupra Înălţimilor Golan, măsura fiind condamnată vehement de Administraţia din Siria.

Donald Trump a semnat controversatul document la Casa Albă, alături de premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, scrie mediafax.ro.

Citește și: Răsturnare de situație după declarația Vioricăi Dăncilă! Decizie radicală! Trebuia să înceapă azi

Cu aceeaşi ocazie, Donald Trump a exprimat speranţa că Benjamin Netanyahu va obţine un nou mandat după scrutinul parlamentar programat în Israel pe 9 aprilie.

Israelul a ocupat Platoul Golan în "Războiul de Şase Zile" din 1967, extinzând controlul asupra acestui teritoriu în 1981. Niciun alt stat nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

Benjamin Netanyahu a lăudat decizia lui Donald Trump, afirmând că "legăturile dintre America şi Israel devin mai puternice ca niciodată".

Administraţia Bashar al-Assad a condamnat vehement decizia lui Donald Trump. "Este vorba de un atac grav asupra suveranităţii Siriei şi integrităţii teritoriale", a reacţionat Ministerul sirian de Externe.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.