Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Donald Trump, după ce a aflat cele două capete de acuzare ce pot duce la DEMITEREA sa: 'Democraţii ştiu acest lucru, dar nu vor să recunoască'

Vox
Donald Trump

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a respins marţi după-amiază acuzaţiile formulate de politicieni "corupţi" din Camera Reprezentanţilor şi a reiterat că nu a exercitat presiuni asupra Ucrainei.

"Nadler tocmai a spus că eu am exercitat presiuni asupra Ucrainei pentru a interfera asupra scrutinului prezidenţial din 2020. Este ridicol şi el ştie că nu este adevărat. Atât preşedintele, cât şi ministrul de Externe din Ucraina au declarat de multe ori că nu au fost presiuni. Nadler şi democraţii ştiu acest lucru, dar nu vor să recunoască!", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Citește și: EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

"Este vânătoare de vrăjitoare!", a adăugat Donald Trump, numindu-l pe democratul Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, drept un "politician foarte corupt".

El a reacţionat astfel după intervenţiei lui Jerrold Nadler în Congres, care a anunţat cele două capete de acuzare. ''Alegerile sunt fundamentul democraţiei şi baza statului de drept. Însă integritatea următoarelor alegeri este pusă în pericol de un preşedinte care a căutat deja o interferenţă externă în alegerile din 2016 şi 2020, şi care se ambiţionează să se plaseze deasupra ţării. De aceea trebui să acţionăm acum'', a spus congresmanul democrat.

Citește și: Alertă pentru șoferi! Riscați să rămâneți fără bani! Este fals

''Mai târziu săptămâna aceasta, comisia juridică se va reuni pentru a examina aceste articole de impeachment şi a face o recomandare plenului Camerei Reprezentanţilor'', precizează Jerrold Nadler.

Dacă plenul Camerei Reprezentanţilor, unde democraţii au majoritate, va valida punerea preşedintelui Trump sub acuzare, în urma unui vot ce s-ar putea desfăşura săptămâna viitoare, procesul politic va ajunge în Senat, unde republicanii sunt majoritari şi ar putea astfel respinge destituirea preşedintelui.

Citește și: Lovitură pentru Adrian Năstase! Decizia luată azi

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham, a menţionat la rândul ei într-o declaraţie că ''preşedintele va răspunde în Senat acestor false acuzaţii şi se aşteaptă să fie exonerat, pentru că nu a greşit cu nimic''.

Conform democraţilor, care au iniţiat procedura de impeachment (destituire şi punere sub acuzare) împotriva lui Donald Trump, acesta ar fi exercitat în interes personal presiuni asupra Ucrainei pentru a relua o investigaţie în care era vizat şi Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, acesta din urmă fiind cel mai probabil contracandidat al său la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Citește și: Confruntare directă între Gheorghe Dincă și complicele său! Monstrul din Caracal, față în față cu Risipițeanu

Hunter Biden a lucrat începând din 2014 pentru compania ucraineană din sectorul gazelor Burisma. Această societate a fost la acea vreme ţinta unei anchete conduse de un procuror a cărui demitere a fost cerută atunci Kievului de către Joe Biden, pe motivul slabelor rezultate ale acelui procuror în lupta împotriva corupţiei. Dar Trump crede că motivul real al acestei cereri a fost de fapt investigaţia condusă de procurorul ucrainean împotriva fiului vicepreşedintelui Joe Biden şi i-a sugerat într-o convorbire telefonică actualului preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, să acţioneze în privinţa acelei anchete.

Citește și: EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați /

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.