Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Dosar penal pentru directorul unui spital judeţean: Ar fi afirmat în mod fals că spitalul nu deţine aparat de testare pentru coronavirus

justitie procurori

Procurorii Parchetului Judecătoriei Târgiu-Jiu anunţă deschiderea unui dosar penal care îl vizează pe directorul Spitalului Judeţean din localitate. Anchetatorii susţin că spitalul ar deţine un aparat de tip PCR care poate fi folosit pentru diagnosticarea infecţiei cu noul coronavirus, însă directorul a afirmat că unitatea medicală nu deţine un asemenea aparat.

"La data de 06.04.2020, urmare a unui articol apărut în mass-media și mediul on-line, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, în temeiul art. 292 din C.pr.pen., s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de neglijență în serviciu, prev. și ped. de art. 298 Cod penal, și zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal, reținându- se că, managerul D.V., deși a afirmat public că S.J. Tg.-Jiu, jud. Gorj nu deține un aparat PCR, pentru testarea și diagnosticarea certă a pacienților infectați cu SARS-CoV-2, ulterior, s-a constatat că în unitatea medicală există, de aproximativ doi ani, un aparat GeneXpert, aparat de tip PCR cu capacitate de testare și diagnosticare certă a pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Totodată, s-a reținut că, era necesar, pentru punerea în funcțiune a acestui aparat, să fie achiziționate kit-uri Xpert Epress SARS-CoV-2.

Cauza a fost înregistrată la data de 06.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu sub nr. 1077/P/2020, cercetările fiind efectuate de către IPJ - Gorj - Serviciul de Investigare a Criminalității Economico - Financiare, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unități de parchet.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunile menționate mai sus, cu precizarea că este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", transmite PJ Târgiu-Jiu.

Directoarea institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a declarat că aparatele cum sunt cel de la Târgu-Jiu funcționează cu un alt tip de test molecular, disponibil deocamdată doar în Statele Unite, și au fost cumpărate în urmă cu 2 ani pentru depistarea tuberculozei. În cazul în care se dorește să se identifice coronavirusul e nevoie de un alt tip de test molecular decât cel cumpărat deja de ministerul Sănătății și disponibil în țara noastră. Noul test a fost descoperit și făcut public în urmă cu doar o săptămână de o echipă medicală din Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.