Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ După ce s-a spus că Diego Maradona a fost UCIS, justiția argentiniană a deschis o anchetă

Maradona sicriu

Justiţia argentiniană a deschis o anchetă, vineri, pentru a determina dacă a existat neglijenţă în cazul decesului lui Diego Maradona. Parchetul încercând să afle dacă fostul jucător a primit îngrijirile necesare.

"Ancheta a fost deschisă deoarece este vorba despre o persoană care a murit acasă şi nimeni nu a semnat un certificat de deces. Asta nu înseamnă că există suspiciuni de nereguli", a declarat pentru AFP o sursă judiciară.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

Campionul mondial din 1986 a murit, miercuri, la 60 de ani, de "insuficienţă cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativă, insuficienţă cardiacă congestivă care a generat edem pulmonar acut". El a murit la locuinţa sa din localitatea Tigre, unde locuia din 11 noiembrie.

"Noi trebuie să determinăm dacă s-a făcut ce trebuia sau nu. Infirmiera (aflată în serviciu când Maradona a decedat) a făcut o declaraţie la procuror în ziua morţii lui Diego, apoi a modificat-o, apoi a mers la TV şi a spus că ceea ce a afirmat i s-a impus, deci sunt contradicţii în declaraţia sa", a declarat un membru al familiei lui Maradona sub protecţia anonimatului.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

Parchetul aşteaptă rezultatele testelor toxiologice şi a cerut dosarul medical, dar şi înregistrările de la camerele de supraveghere din cartierul unde Maradona şi-a trăit ultimele zile.

O altă polemică se referă la fotografiile unui angajat al pompelor funebre care se afla lângă sicriul descoperit cu trupul neînsufleţit al lui « Pibe de Oro ». Deşi autorul şi-a cerut scuze în mod repetat, avocatul lui Maradona a promis că va lua măsuri.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’

Deja procurorii au început să audieze martorii. "Am putut stabili că un infirmier însărcinat cu îngrijirea lui a fost ultima persoană care l-a văzut în viaţă în jurul orei 06.30, la schimbarea de tură", se arată într-un comunicat al Parchetului. Acesta a afirmat că Maradona se odihnea şi a asigurat că "dormea şi respira normal".

Infirmiera care a preluat tura şi era prezentă în momentul decesului a precizat că l-a auzit pe Maradona "mişcându-se" aproape o oră mai târziu. Anterior, ea anunţase că l-a văzut dormind la ora 11.00 şi nu a vrut să-l deranjeze, preferând să-i aştepte pe psihiatra Agustina Cosachov şi psihologul Carlos Diaz.

Citește și: E oficial! Președintele a semnat: Zile libere pentru acești angajați

Aceştia, vâzând că Maradona nu reacţionează când au încercat să-l trezească, au dat alerta. Un medic de cartier a încercat să-l reanimeze. Potrivit înregistrărilor telefonice dar şi a camerelor de securitate din cartier, prima ambulanţă a ajuns la ora 12.27, adică după zeci de minute.

De asemenea, se discută şi despre faptul că Maradona a ales să se recupereze la domiciliu, pentru a fi aproape de fiicele sale. După operaţia la creier, convalescenţa sa, conform medicului personal Dr Luque, mergea bine. Dar sănătatea lui era fragilă din cauza antecendentelor cardiace. El a avut şi un sevraj cauzat de consumlui de alcool, alcool pe care îl consuma în combinaţie cu numeroase medicamente.

Citește și: Restricții de 1 decembrie! Măsurile pe care trebuie să le respecte cei care vor merge la munte

"Clinica a recomandat să fie spitalizat în altă parte, dar familia a decis altceva. Fiicele sale au semnat autorizaţia de ieşire din spital', a declarat un membru al familiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.